Пророштвата на Нострадамус за 2022 година

Нострадамус е роден во Сен-Реми-де-Прованса, јужна Франција, на 14 декември 1503 година и бил познат француски лекар, кабалист и фармацевт, но се здобил со светска слава претежно со неговата книга Les Prophéties, чие прво издание беше објавено во 1555 година. г.

Пророштвата на Нострадамус предвидувале многу важни светски настани. Гатателот тврдел дека корените на предвидувањата што ги објавувал се базираат на критична астрологија, при што тој објаснува дека е таа е астрологија на судење или проценување на вредноста на еден настан. Тој студирал астрологија заедно со разни окултни науки и ги комбинирал за да ги направи своите предвидувања.

Пророштвата на Нострадамус се изразени во стихови наречени катрени. Многу од неговите предвидувања, како што е доаѓањето на власт на Адолф Хитлер и Втората светска војна, се покажале како вистинити.

Нострадамус напишал 6.338 пророштва, од кои многумина веќе се остварија. Неговите предвидувања опфаќаат период до 3797 година. Тајната на неговите предвидувања, сепак, е непозната. Катрените на Нострадамус продолжуваат да го фасцинираат светот, иако се напишани пред речиси пет века.

Еве ги пророштвата на Нострадамус за 2022 година:
Американскиот долар ќе пропадне
Нострадамус предвидува дека инфлацијата ќе излезе од контрола во 2022 година и американскиот долар ќе пропадне, а златото, среброто и биткоините ќе се сметаат за средства во кои вреди да се инвестираат повеќе пари.

Обид за убиство на Путин
Рускиот претседател Владимир Путин преживеа најмалку пет обиди за атентат. Според пророчките стихови на Нострадамус, во 2022 година ќе умре во бурна ноќ, кога ќе плови по морето и ќе го погоди гром.

Огромен ураган во Франција
Огромен ураган ќе предизвика пожари, суши и поплави во Франција и многу делови од светот. Ќе настапи глад во светски рамки.

Вештачката интелигенција ќе го нападне човечкиот род
Вашиот персонален компјутер ќе може да ја симулира моќта на мозокот на мало село. Компјутерите со интерфејс на човечка вештачка интелигенција ќе се разбудат и ќе ги согледаат нивните креатори и корисници како интелектуално пониски суштества. Роботите ќе го уништат човештвото.

Експлозија во Средоземното Море источно од островот Менорка
Во близина на островот Менорка на Медитеранот, небото ќе експлодира во голема експлозија што ќе се прошири во атмосферата за време на нуклеарна боева глава или ракетен тест.

Астероидниот дожд ќе ја уништи Земјата (метеорскиот дожд Геминиди е на 14 декември 2022 година)
Во стихот на Нострадамус се наведува дека астероидниот дожд ќе ја погоди планетата.

Ако карпа доволно голема паѓа во океанот, може да предизвика џиновски плимни бранови кои ќе ја зафатат земјата и ќе предизвикаат големи уништувања. Земјотрес, исто така, ќе предизвика цунами и безброј штети може да предизвикаат зголемувањето на морската вода.

Ќе експлодира разорна нуклеарна бомба
Нуклеарна бомба ќе експлодира и ќе предизвика климатски промени, како и промени во положбата на Земјата.
Три дена во темнина
2022 година ќе донесе уништување, проследено со мир. Темнината од 72 часа ќе му претходи на мирот.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!