Фенг-Шуи за жени: Ако ја чистите куќата на овој начин, ќе дојдат важни и добри промени

Фенг шуи ќе ви помогне да го уредите просторот на таков начин што среќата ќе ве придружува во сите нејзини услови, благосостојба и здравје. Оваа филозофија има за цел да бара „добри“ енергетски текови.

Кога има период на монотони денови во животот, настани што не ви одговараат, фенг шуи за жени може да помогне! Која е суштината на овој метод?

Многу е погоден за жени. И тоа е ослободување на просторот за живеење: местото каде што живеете. Ова значи дека треба да фрлите сè што е непотребно во ѓубре и да дозволите енергијата да се движи слободно.

Затоа, општото чистење на куќата или станот може да стане еден вид позитивен ритуал, медитација за чистење на животот од непотребни, застарени и вознемирувачки работи. Па да одиме!

Список на она од што треба да се ослободиме: Сите работи и предмети што не ги користиме (со други зборови, сè што е одложено за таканаречените „не дај Боже“ денови). Не сакаме да доаѓаат такви денови, нели?

  • Излитена, старомодна мода, стари чевли, скршени играчки, правливи списанија, исушени цвеќиња ..
  • Филмови на касети, многумина од нас сега немаат ниту видеорекордери.
  • Фотографии што не сакате да ги гледате.
  • Непотребни подароци кои не се погодни за ништо.
  • Стари трудови: разгледници, потврди, потврди, писма. Сето ова сега не е потребно.
  • Можете да го оставите само највредното – за сеќавање.
  • Празни саксии со исушени цвеќиња.
  • Стари и скршени чинии и чаши …

Ако имате дилема дали да фрлите нешто, само запрашајте се: Дали навистина ми треба ова нешто? И кога последен пат го користев? Ако не сте носеле одредена облека веќе 5 години, фрлете ја! Исто е и со други работи.

Резултати од ова чистење на Фенг Шуи: Станот или куќата се почисти, поудобни, потивки. Престанок на депресија. Одлично расположение. Последователно, ќе биде многу полесно да се воспостави ред и да се одржува чистотата на таков простор.

Дефинитивно ќе имате нова врска. Старите проблеми ќе исчезнат.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!