ЦИА објави загатка: Можете ли да откриете колку е часот на оваа фотографија?

Во пресрет на зимата, ЦИА објави загатка на која треба да откриете колку е часот на фотографијата.

„Тестирајте ги вашите аналитички вештини. Колку е часот на фотографијата?” напишале од американската разузнавачка агенција на Твитер, каде често објавуваат разни загатки со цел да привлечат млади луѓе.

Можете ли да заклучите колку е часот според деталите во овој зимски кадар – 15, 11 или 7 часот наутро?

Од агенцијата покрај својата објава, објавиле и анкета, а многумина ги образложиле своите одговори во коментари.

Подоцна, ЦИА напиша дека повеќето луѓе во нивната анкета биле во право.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!