Ако имате влакненца на прстите на нозете тоа говори за вашето здравје

И додека некои од нив имаат своја цел зошто постојат како што се на пример трепките и веѓите, влакната на останатите делови од телото и не ни се баш потребни. Ако немате ниту едно влакнеце на прстите на нозете може да ви кажат неколку работи за вашето здравје.

Цирулацијата не ви е идеална – „Доколку немате ниту едно влакненце на прстите на нозете или започне ненадејното губење влакна е знак дека вашите стапала не добиваат доволно крв за да го одржат растењето на влакната.

Постои и можност дека срцето не пумпа доволно крв до вашите стапала, па токму затоа и добро е да го посетите докторот за подетални испитувања.

Полицистични јајници -Ако го имате овој синдром може да доведе да имате ситни влакненца на одредени места по телото поради ниското ниво на андроген во телото.

Хормонални промени -Доколу помине увате низ некоја хормонална промена тие може да станат потемни и груби.
Понекогаш влакнетоста е поврзана со гените- „Ако вашите риодители имаат влакненцана прстите на нозете многу е веројатно да ги имате и вие.

Имате васкуларни болести – „Една од причините за лошата циркулација е периферна васкуларна болест. Периферна васкуларна болест може да биде предизвикана од атеросклероза, воспалителни процеси во ѕидот на артеријата или згрутчување на крвта во крвниот сад придружени со стеснување или опструкција на луменот на артериите.

Имате добра циркулација – „Баш како и недосаток на влакненца укажува дека имате проблем со циркулација, ако имате повеќе влакненца тоа значи дека имате добра циркулација.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!