Ако најдете пари на улица – НЕ ГИ ЗЕМАЈТЕ, носат лоша среќа

Според источните суеверија, тоа е огромна грешка. Штом проблемот е решен, значи претходниот сопственик можеби има лоша среќа со пари.

Земајќи ја паричката, ние ја носиме и лошата неговата карма. Значи, ако не сме сигурни дека милионер ја изоставил паричката намерно, подобро да не ја допирате воопшто.

Има уште доста интересни суеверија и знаците поврзани со парите. Така на пример, ако даваме пари на некого, не треба да го гледаме во очите, за да не ни оди само на “давање”.

Никогаш не треба да раситнуваме пари. Монетите и банкнотите е подобро да се земат со левата рака, а да се враќаат со десната. Ако се истурат монети од вашиот паричник, најдобро е да ги собирате со десната рака. Направете си парично дрво дома, што според фенг-шуи носи пари.

Пронајдените пари не носат среќа и затоа не треба да ги држите во вашиот паричник. Раздавајте ги на сиромашните или веднаш потрошете ги.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!