Ако овие работи ги најдете на улица никако не ги земајте дома – носат лоша енергија според Фенг шуи

Има изгубени работи на други луѓе што никогаш не треба да ги земате и да ги внесувате во вашиот дом… Луѓето во брзање или невнимание губат различни предмети, кои летаат по улицата, точно пред нозете на случаен минувач.

Во зависност од тоа што се чини дека некому испаднало, луѓето имаат обичај да ги соберат овие работи од улица и да ги однесат дома, да ги продавдат, чуваат … Сепак, постојат работи што никогаш не треба да ги земате од улицата!

Огледало – Општо земено, се смета дека е еден од мистичните предмети – ако го скршите, на себе земате 7. години несреќа. Се вели дека не треба да се огледувате ниту во испукано или скршено огледало. Со туѓо, работите ќе биде уште полоша.

Златен накит – Првата мисла на луѓето кои наоѓаат златен накит на улица е да го продадат. Меѓутоа, кога станува збор за обетки, прстени, ланци или нараквици што ги носи некое лице долго време, тие ги акумулирале сите негативности и лоши работи што ги доживеала личноста во нивниот живот. Наместо инстант пари, ќе ги преземете сите несреќи на вистинскиот сопственик.

Монети – Честопати, на улица можат да се видат изгубени монети. Иако луѓето често ги сметаат за знак на среќа и затоа ги земаат, металот всушност ја апсорбира негативноста, така што со изгубената паричка, можете да земете нешто многу потешко од знакот за „прилив на пари“.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!