БАБА ВАНЃА ОВА ГО ЧУВАЛА ЦЕЛ ЖИВОТ: Ставете ја оваа работа под тепих и парите ќе почнат да ви доаѓаат

Морничав СНОБИЗАМ МЕЃУ ДЕЦАТА: Девојка во ПРВО одделение е принудена да покаже дали нејзините „ПАТИКИ“ се ОРИГИНАЛНИ, а момчето го нарекуваат СИРОМАШНО затоа што...

Ако има некоја реченица што ме полудуваше кога растев, тоа е онаа познатата што не постоеше во мое време , а зборуваме за периодот...

Штипска, Кратовска или Велешка: Kоја е права пастрмајлија?

Да одиш во Штип, Кратово или Велес, а да не пробаш од нивниот специјалитет исто како и да не си бил таму. Станува збор...

Светот ќе им се сврти наопаку: во 2023 година овој ЗНАК ќе добие огромно БОГАТСТВО, другите исто така може да ГО ОЧЕКУВААТ ОВА!

Според астролозите овие знаци ги очекуваат големи животни промени во наредната година...

Кога Бог ја создавал жената, ја направил со една грешка!

Кога Бог ја создавал жената, ја направил со една грешка! Кога Бог ја создавал жената, кај него дошол еден ангел и го прашал: –...

Баба Ванѓа цврсто веруваше во овие правила за повикување на благосостојба во домот

За среќата да ја посети куќата, чувајте во вашиот дом туѓа паричка како талисман, но само во сребрена боја. За сè да се одвива без проблеми во животот, почекајте ја младата месечина и преместете го мебелот низ вашата куќа;

Никогаш не фрлајте полуизедени парчиња леб ако не сакате да ја изгубите среќата. Парчиња леб, дури и скапани и исушени, не треба да се фрлаат, инаку богатството ќе ја напушти куќата. Подобро да се хранат животните или птиците;

Ако среќата ве оставила, треба да полиете сол на сите прозорски прагови во куќата. И нека лаже додека не се врати среќата. После тоа, ќе треба да ја изметите солта (не смеете да ја допирате со раце), да ја ставите во торба и да ја однесете подалеку од куќата, каде што ќе ја закопате;

Ако некому си кажал за твојата среќа, треба да тропнеш три пати во нешто дрвено и трипати да плукаш преку левото рамо за да не те чуе ѓаволот;

Ако се препнете преку десната нога, тоа значи дека неволјата е близу. За да го избегнете, треба три пати да ја газите десната нога на земја и да кажете: „Оди во земјата на неволја, подалеку од мене“.

Ако се сопнете преку левата нога, тоа ветува среќа; Ако паричната среќа ве оставила, ставете мала количина мов под тепихот во вашата куќа, парите ќе почнат да доаѓаат;

Задолжување и позајмување, како и броење пари е можно само до пладне. Ако го направите тоа навечер, тогаш нема да имате пари.

АКТУЕЛНО

Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот

Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот…Ниту една земја на светот...

Германски нобеловец го запрепасти светот: Ракот се добива од овие две намирници

Истражувањата довело до заклучок дека две намирници можат да имаат значително влијание врз создавањето на канцерогени материи во човечкото тело. Германскиот научник и добитник на...

ДОКТОРКА ОД БРЗА ПОМОШ ПРЕДУПРЕДУВА! Сите што го правите ОВА сте во голема опасност, застанете денес!

Стефановиќ советува дека во најтоплиот дел од денот, од 10,00 до 14,00 часот, кој не мора, да не излегува од дома, а освен вода,...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Морничав СНОБИЗАМ МЕЃУ ДЕЦАТА: Девојка во ПРВО одделение е принудена да покаже дали нејзините „ПАТИКИ“ се ОРИГИНАЛНИ, а момчето го нарекуваат СИРОМАШНО затоа што...

Ако има некоја реченица што ме полудуваше кога растев, тоа е онаа познатата што не постоеше во мое време , а зборуваме за периодот...

Штипска, Кратовска или Велешка: Kоја е права пастрмајлија?

Да одиш во Штип, Кратово или Велес, а да не пробаш од нивниот специјалитет исто како и да не си бил таму. Станува збор...
error: Содржината е заклучена!