Баба Ванѓа ретко греши: Среќата дома доаѓа со помош на овие предмети

Немате поим за каква магија се способни овие предмети од Бабa Ванѓа…

1) Мед
Ванѓа велеше: „Мед во куќата – просперитет во куќата“. Од памтивек се верува дека луѓето сакаат мед дома. Ова се невидливи суштества кои го чуваат мирот и удобноста на вашиот дом.

2) Потковица на влезот – за среќа
Првиот предмет што мудрата баба Ванѓа го именуваше е потковицата. Таа рече: „Чувајте потковица на влезот за среќа и успехот ќе го најде патот до вашиот дом, коњот секогаш носи среќа, а коњот тоа што му треба – потковица“.

3) Урма и врба
Познатата баба Ванѓа рекла: „Дланка од семето расте. Нека те заштити и чува твојот дом и секогаш да Го славиш Христа. Врба да се чува дома од година во година, од година во година. Тоа ќе донесе добрина, богатство и успех во сите ваши напори. Вашиот прв пријател и помошник. „

Засади семе од палма и нека расте. Се верува дека урмата е свето растение кое го чисти домот, го поттикнува ширењето на добрината и чистотата, ја отфрла нечистотијата.

4) Сапун
За сапунот Ванѓа вели: „Живеете брзо, се плашите да не успеете со време и всушност работите ги сфаќате површно. Дали ви пречи да потрошите неколку минути обидувајќи се да размислите за суштината на работите кои толку често се дел од секојдневниот живот?

Сапун користите само за физичко чистење, но во реалноста може да ви даде многу повеќе. Обичниот сапун дефинитивно треба да го има во вашиот дом, ќе ви служи верно, а ќе го измие сето зло и нечистотија. „ Побарајте обичен сапун во продавницата – без никакви хемикалии, само со природни состојки.

5) Лук
Ставете лук во аголот на заедничката просторија во близина на таванот за да ги одвратите злите духови:
„Ако сакате да се заштитите себе си и вашата куќа од лекции и зли духови, исплашете ги со лук. Не го сакаат и се плашат, а во куќата каде што има лук, ѓаволот никогаш не може да остане. Како што се појави, така брзо ќе побегне“.

6) Икона
Одете во продавницата на црквата и изберете икона што ќе ви стане помошник за живот. Можете да размислите за вашиот избор, но најдобро е да ги погледнете иконите и да ја изберете онаа што ви носи најмногу радост“, вели Ванѓа.

Иконата ќе ви биде верен пријател и во тешка ситуација ќе ве утеши, ќе донесе надеж и радост во тагата, а ќе ги смири емоциите. Главната работа е да се свртите со целото срце кон иконата наместо да ја користите за да ги задоволите вашите потреби.

7) Црн камен
Големата пророчица Ванѓа вели: „За да може сонот да биде добар, треба да најдеш помошник кој ќе те заштити. Затоа, ќе биде корисно да се најде црн камен покрај патот, најнезабележлив. Ако внесете таков камен во вашата куќа, никогаш нема да имате проблеми со спиењето.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!