Вашата ситуација не зависи од вашите средства, туку од Бога. Тој може да ја реши!

Овие луѓе треба да јадат лимон секој ден: Може да ублажи, спречи и излечи многу болести!

Лимонот е најдобриот извор на витамин Ц. Овој витамин е важен за производство на колаген и помага за апсорпција на железото од растителната храна....

Магична молитва за прочистување и надминување на се што е негативно

На сите ни е потребно прочистување: да ја исфрлиме негативната енергија од нас, да се ослободиме од лошите навики, искуства и емоции, да продолжиме...

Пуканките се поздрави отколку што мислите: Имаат повеќе железо од спанаќот, а помагаат и при овие болести

Кога станува збор за закуски, особено оние што се користат со филм и одмор, повеќето би рекле дека се целосно нездрави и треба да...

Предвидувањата на баба Ванѓа за 2022 година

Баба Ванѓа предвиде серија настани и повеќето од нив веќе се остварија: распадот на Советскиот Сојуз, трагедијата на 11 септември 2001 година, смртта на...

Денес е празник посветен на Пресвета Богородица, најмногу го слават жените – овој обичај треба да се испочитува

Денес е Покровот на Превета Богородица. Отсекогаш Црквата ја прославува Пресвета Богородица како покровителка и заштитничка на христијанскиот род, Којашто со своите застапнички молитви...

Вашата ситуација не зависи од вашите средства, таа зваиси од Бпга “Мојот Бог во Исус Христос ќе ја иполни секоја ваша потреба изобилно спрема своето богатство” (Fіl 4,19).

Под притисок, скеој од нас одново и одново ја изнесува својата потреба: “Кога би ја имал оваа една работа. Кога би можел да влијаам на таа една слабост.”

Но Исус кажува нашите очи да не ги насочиме кон нашите потреби , туку на Оној кој ги задоволува потребите : ”Затоа ви велам: не грижете се за својата душа, што ќе јадете или што ќе пиете; ниту за своето тело, што ќе облечете.

Зар душата не е повеќе од храната, и телото од облеката?26 Погледнете ги птиците небесни! Тие ниту сеат, ниту жнијат, ниту собираат во житници, и пак вашиот небесен Татко ги храни. Зар не сте вредни многу повеќе од нив?27Кој од вас може, грижејќи се, да му придаде на својот раст еден лакот?” (Мt 6,25-27).

Треба да благодариме во секоја ситуација – Исус ни покажува дека треба да благодариме во секоја ситуација. соочен со гладното мноштво, со само неколку риби и лебови, Исус заблагодарил на Бога: “Тогаш Исус ги зема лебовите, Му заблагодари на Бог и ги даде” (Јован 6,11).

Исус Му благодарел на Бог пред да биде потребата исполнета – и следело чудо: “ Кога се наситија, им рече на Своите ученици: „Соберете ги останатите парчиња, за да не пропадне ништо!” И така, ги собраа и наполнија дванаесет кошници со парчиња од петте јачмени лебови, што им останаа на оние, кои јадеа.

Луѓето, кога го видоа чудото што го направи, рекоа: „Овој е навистина Пророкот, Кој требаше да дојде на светот.”(Јован 6,12-14). Вашата ситуација зависи од Бог, а не од вас
“А мојот Бог ќе ја исполни славно секоја ваша потреба, според Своето богатство – во Христа Исуса.” (Фил. 4,19).

Може сте се исплачиле за својата потреба. Сега не евреме да ги испитувате своите грешки, наместо тоа, време е да се потсетите на Божјата добрина. Време е да престанете да јадикувате за својата голема потреба и наместо тоа благодарете Му.

АКТУЕЛНО

Се појави новата баба Ванѓа на Балканот – кај Марина се чека по три дена за сеанса

Илјадници луѓе од цел Балкан секојдневно пристигнуваат во селото Мијајлица кај Бојник, недалеку од Лесковац, со надеж дека ќе ги прегледа извесна Марина, за...

ВИДЕО: Ученик го поправи Путин на час по историја – погледнете ја неговата реакција

Ученик во основно училиште го поправи Путин на час по историја во врска со тоа каде се борел Петар Велики, а заради тоа беше...

Владимир и Дијана починаа од корона со разлика од 10 дена, оставајќи 13 деца зад себе: „Тие само плачеа“

Најстарата сестра, која има 21 година, треба да се грижи за најмалите. Сепак, Центарот за социјална работа, засега, и дозволи да земе со себе...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Овие луѓе треба да јадат лимон секој ден: Може да ублажи, спречи и излечи многу болести!

Лимонот е најдобриот извор на витамин Ц. Овој витамин е важен за производство на колаген и помага за апсорпција на железото од растителната храна....

Магична молитва за прочистување и надминување на се што е негативно

На сите ни е потребно прочистување: да ја исфрлиме негативната енергија од нас, да се ослободиме од лошите навики, искуства и емоции, да продолжиме...

Пуканките се поздрави отколку што мислите: Имаат повеќе железо од спанаќот, а помагаат и при овие болести

Кога станува збор за закуски, особено оние што се користат со филм и одмор, повеќето би рекле дека се целосно нездрави и треба да...
error: Содржината е заклучена!