Верувањето вели: Ако го ставите ова во паричникот парите ќе ги привлекувате како магнет

Старата кинеска тхника за уредување на домот и привлекување позитивна енергија, Фенг Шуи, може да се примени и на паричникот.

Се верува дека доколку во него носите сметки, истрошени картички, згужвани пари и непотребни работи, тогаш привлекувате лоша енергија и неповолна финансиска ситуација, пишува Ловесенса.

Сигурно негде сте виделе фенг шуи фигура на жаба која седи на монети и за која се верува дека привлекува пари или можеби имате дома. Таа се чува во домот најчесто на влезот или на работната маса, а според фенг шуи таа е магнет на изобилство во паричникот.

Тоа не значи фигурата да ја носите во паричникот, туку се верува декасликичка од фенг шуи жабата во паричникот може да поттикне привлекување пари.

Уште една препорака е паричникот да биде црвен. Црвената боја симболизира успех, победа, напредување и богатство.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!