Видел сиромашно и гладно дете и го прашал Бог зошто тоа го дозволува: Добил одговор кој не го очекувал!

Девојчето во искинат фустан се тресеше на улица во студената зима. Еднаш еден мудрец почна да се сомнева во Божјата добрина. Тој беше наведен да го стори тоа гледајќи толку многу неволји во светот.

Во една прилика видел девојче во искинат фустан како трепери на улица во студената. Кога го видел ова кутро суштество како страда, си помислил во срцето:

“О Боже, како можеш да дозволиш такво нешто? Не можеш ли да направиш нешто за таа кутра девојка?”

Тој веднаш добил одговор на своето прашање: “Можам! Те создадов тебе!” Дали е тоа можеби поука за секој од нас?

Бог се потпира на нас; дека ние, кои добивме повеќе, ќе им помогнеме на оние што добиле помалку.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!