ВИДЕО: Томо од рушевините го спаси својот сакан коњ – најемотивната глетка по земјотресот во Хрватска

Фотографијата од Хрватот, Томе Сукнаиќ и неговиот коњ е една од оние по кои многумина ќе го паметат она што се случи во Хрватска оваа недела.

Најмногу настрада селото Мајска Полјана, токму каде што Томо Сукнаиќ од срушениот имот успеал да спаси мачка, куче и својот сакан коњ.

Сукнаиќ рекол дека е бегалец од Босна и дека втор пат во животот останал без се. Благодарен е вели што неговиот коњ е жив и здрав, иако е во шок.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!