ВИДЕО: Чуден снег во Шапнија – жена покажа дека кога се загрева снегот поцрнува

Една жена од Шпанија тврди дека снегот кој го донела бурата Филомена не е првиот снег.

На видео снимка која кружи на интернет таа зема малку снег од својот балкон и го загрева со пламен од запалка, покажувајќи дека снегот не се топуи, туку станува црн. Таа вели дека изгорената супстанца мириса на пластика.

„Како што гледатењ, не се топи, колку и да му се доближува пламенот, тој поцрнува. И мириса на изгорена пластика. Знам дека на многу места падна снег, тоа и сами го гледате…Ова е чиста пластика. Постојано не мамат, проверете и сами“, вели жената.

Многу корисници на социјалните мрежи се шегувале во коментари, а голем број од нив го пробале истото, според некои ова е нормална реакција.

Мирисот на пластика доаѓа од нечистотијата во гаста во запалката, а снегот поцрнува поради процесот на хемиска сублимација, кога материјалот се трансформира од цврста состојба во гас, заобиколувајќи ја течната состојба.

Видеото погледнете го подолу

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!