ВИЦ: Блажо и Мара слават 30 годишнина од бракот

Блажо и Мара слават 30 годишнина од бракот, а биле познати не само у Кавадарци, туку и у цела Македонија и у регионот, каа пар, шо у 30 години брак ниеднаш се немале скарано…

И на годишнин’та, од цела Македонија, море и пошироко, дошле новинарски и ТВ екипи, да дознаат у шо е тајната на толку успешниот брак……

Еден новинар го прашуе Блажо:
-Господине Блажо, тоа е невероватно како успеате, у шо е тајната….
Блажо а зима чаш’та со ракија, а маа на екс, се навалуе напред, и а почнуе прикаската;
-Каа се земе со Мара, отидоме у Шпанија на меден месец, и у аранжманот имаше една ден јаање на коњи..

Ги јаанаме тоа коњите, мене ми се погоди еден мирен и кроток коњ, а на ваа мојта ептен не мирен..
И каа шо јааме, виа нејзиниот изгледа се исплаши од нешто, и а исфрли од седлото, Маричето стана, а истреси прашин’та, го погали нежно коњот, и со благ глас му речи;

-Воа ти е прв пат…..
Го јаана она и продолжиме, после некое време, виа па трзна и па а исфрли Маричето од седлото, стана она, го погали по грбот, и па му речи;
-Воа ти е втор пат….
Е по трет пат каа а исфрли од седлото, Маричето се исправи, го извади пиштолот, и му го истреска на коњот меѓу очи…

А ја изненаден и се издра;
-Пичка ти материна селска, салам ли си, знајш ли колку кошта еден ваков коњ….
Она се заврти, ме погледна нежно, и со најмил глас ми се обрати;
-Блаже, воа ти е прв пат……

И тоа е тоа, од тоги се неаме скарано и у се се слагаме….

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!