ВИЦ: Каде е поубаво во рајот или во пеколот?

Двајца блиски пријатели умираат во сообраќајна несреќа и отишле заедно кај Свети Петар. Тој едниот го испратил во Рајот, а другиот во пеколот.

Еден ден испратениот во Рајот се шетал безгрижно и стигнал до оградата на пеколот. Го видел пријателот како седи на маса со чаша виски на неа, во неговиот скут убава дама во провокативна долна облека, а до него свири оркестарот.

Стоел изненаден некое време на крај решил да праша: – Абе пријателе, нели јас сум во рајот, а кај нас такви задоволства нема. Подобро да не водев толку праведен живот, па да си бев кај тебе во пеколот.

Неговиот пријател го погледал некое време, зел длабоко воздух и одговорил: – Мислиш дека е убаво во пеколот а? На чашата има дупка, а на жената не. Оркестарот е раштиман, а по малку излегува да пее Екрем.

Извор: Motika.mk

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!