Возачите свиреа и го заобиколуваа камионот паркиран пред знакот за застанување, но еден тинејџер запре и се замрзна над она што го видел внатре

Повеќето млади возачи се многу ревносни кога станува збор за скокање во автомобил и возење. Брзото возење, заобиколувањето и гласната музика стануваат нешто како начин да се иницира во тоа општество на возачи кога станува збор за нови американски возачи.

Фала му на Бога, еден 16-годишен возач не се вклопи во вообичаената слика на возач и застана да му помогне на странец кога другите возачи беа премногу зафатени за да забележат дека нешто не е во ред.

16-годишниот Макс Гринвуд возел во неговиот автомобил кога забележал возач паркиран пред знакот „стоп“, кој се чинел дека има проблеми. Макс погледна наоколу и сфати дека другите возачи се иритирани затоа што им беше блокиран патот и не беа свесни за фактот дека на тој возач му треба помош.

Наместо да го заобиколи тој автомобил како и сите други возачи, Макс за KREM News изјави дека скокнал од неговиот автомобил и побрзал да му помогне на човекот. „Неколку луѓе свиреја, а неколку луѓе го заобиколија затоа што беа фрустрирани затоа што тој застана.

Брзата реакција на Макс инспирираше уште две жени кои трчаа кон запрениот автомобил за да помогнат. Отпрвин не знаеја што не е во ред со него, но потоа возачот собра доволно сили да каже зошто застанал на сред пат. Храбриот тинејџер го сподели своето искуство тој ден со вестите на КРЕМ.

„Тој и рече на сопругата дека смета дека шеќерот му паднал. Неговата состојба започна да се влошува. Една од жените му даде Кока Кола да го зголеми шеќерот во крвта, но јас забележав дека тоа не му помага и повикав брза помош “.

За неколку минути стигна помошта и мажот беше пренесен во болницата. Првиот на местото на настанот веднаш забележал дека страда од мозочен удар и дека му треба брза помош! На прашањето зошто застанал да помогне, Макс му дал на KREM News едноставно објаснување:

„Тоа е личност. Ако бев во негова ситуација, би сакал некој да ми помогне … Застанав затоа што секогаш се обидувам да им помагам на луѓето што се заглавени на патот “. Мајката на Макс го воспитала да биде нежна и грижлива личност, а помагањето да им помогне на несреќните е дел од таа улога.

Дали имате дете подеднакво благородно? Потребни ни се повеќе тинејџери како Макс на овој свет.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!