Во водата за бришење подови додадете 1 лажица од овој зачин – подовите ќе блескаат

Чистите и измини ѕидови не се само најдобар начин да се ослободите од прашината и бактериите, туку и да создадете пријатна и здрава атмосфера во станот.

Ништо помалку не е ниту енергијата на куќата, која исто така треба периодично да се направи. Затоа се практикуваат дневните ритуали за чистење на подовите со сол.

Солта ќе направи прашината да исчезне, но исто така ќе обезбеди добра аура во просторијата, особено ако е време во куќата да се врати мирот, среќата и благосостојбата.

Зошто треба куќата да ја исчистите со сол? Миењето на подовите со додавање на обична кујнска сол за чистење ја акумулира негативната енергија кога:

  • децата често патата од настинка
  • постојано ве мачи несоница или кошмари
  • собните болки лошо растат или венеат
  • електричните уреди се расипуваат
  • неодамна некој починал во станот
  • немате пари
  • работите изненадно исчезнуваат

Пред да го започнете ритуалот на чистење подови со сол, мора да го фрлите отпадот и сите непотребни работи кои го гушат просторот. Во кофа ставете 10 литри вода и 1 супена лажица сол. Потоа отворете ги прозорите, затоа што тоа ќе овозможи замена на енергијата: лошата ќе излезе, а добрата ќе влезе.

Крпата намокрете ја во водата и избришете ги подовите. Солта која ја користите за чистење купете ја посбно за таа намена и никогаш не ја користете за прехрана.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!