Во оваа просторија има 100 бебиња и ниту едно не плаче – причината е жална

Младиот брачен пар Мет и Дејана одлучиле да посетат верски собир, каде на крајот останале шокирани. Предавањето на свештениците целата сала ја остави во молк и неверица.

На својата Афричка мисија свештеникот посетил сиропиталиште во Уганда. Во детската соба пронашол 100 бебиња, кои лежеле во креветчиња, но ниту едно нив не плачело. Тој се свртел кој управничката на сиропиталиштето и прашал: „Како е тоа можно?“

Таа го погледнала и одговорила: „Причината е едноставна: Откако плачеле ден за ден, на крајот престанале, сфатиле дека никој нема да дојде по нив…“

Оваа приказна ги оставила без зборови Мет и Дејана. Веднаш помислиле на својот син и кога дошле дома после работа, дале ветување.

-Го погледнавме нашето бебе, како мирно спие во својот кревет, го земавме во прегратка и му дадовме ветување: „Никогаш нема да те напуштиме. Кога и треба, ќе бидеме тука“, велат родителите.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!