Германски нобеловец го запрепасти светот: Ракот се добива од овие две намирници

ВЕРНИЦИТЕ ДЕНЕСКА ПРОСЛАВУВААТ ГОЛЕМ ПРАЗНИК! Моштите на овој светител се чудотворни и денес задолжително изговорете ја оваа молитва

Македонската православна црква и нејзините верници денеска го празнуваат Светиот свештеномаченик Тимотеј, епископ Пруски. Заради големата душевна чистота од Бога доби дар на чудотворство...

Бог секогаш има план за Вас: Кога работите не Ви идат од рака, треба да се сетите на ова!

Кога работите не одат како што сакате, секогаш знајте дека Господ има план за вас. Ако му верувате, Тој ќе ви даде големи подароци! Еднаш...

Зошто ни се остварува желбата кога тоа најмалку го очекуваме: Бог секогаш сè прави со намера!

Многу ослободувачко искуство е кога можеш да живееш живот со став, без очекувања. Кога имате очекувања, имате однапред замислени идеи за тоа какви треба да...

ПРИКАЗНА ЗА ЖЕНА КОЈА НЕ МОЖЕШЕ ДА ЗАПАЛИ СВЕЌА – ДАЛИ МОЛИТВИТЕ ЌЕ СЕ ИСПОЛНАТ: На сите ќе донесе 3 важни лекции за животот!

Кога веруваме дека ќе биде добро, навистина ќе биде така – приказна која носи важни животни лекции! За молитвата, верата и исполнувањето на желбите… Понекогаш...

ФОТО: Денес има 62 година и работи како секретарка- Како изгледа Пипи Долгиот Чорап која од 8 годишна возраст стана ТВ икона

Актерката Ингер Нилсон ја глумеше позната Пипи Долгиот Чорап и истоимениот филм и серија, кои беа емитувани во 1969 и 1970 година. Легендарната приказна за...

Истражувањата довело до заклучок дека две намирници можат да имаат значително влијание врз создавањето на канцерогени материи во човечкото тело.

Германскиот научник и добитник на Нобелова награда во областа на физиологијата, Харалд зур Хаузен, предупредил дека слабо проучен вирус, кој се наоѓа кај кравите, може да предизвика рак кај луѓето!

„Верувам дека домашните животни можат да бидат директни предизвикувачи за рак на дебелото црево кај луѓето. Имаме експериментални податоци за поддршка на оваа хипотеза. Сепак, ова, се разбира, треба дополнително да се потврди”, истакнал Хаузен.

И други научници претходно предупредувале дека употребата на црвено месо (говедско, телешко, коњско, овчо и свинско месо) го зголемува ризикот од добивање рак на дебелото црево. Но, Хаузен тврди дека опасноста доаѓа само со говедско месо, но колку и да изгледа неверојатно, и со кравјо млеко.

„Традиционалното објаснување е поврзано со подготовка на месо за јадење на скара, па оттука и тврдењата дека тоа води до формирање канцерогени. Оваа теза го губи од вид фактот дека истите канцерогени материи се формираат со пржење риба и пилешко, и дека никој не мисли дека употребата на месо од животни со пердуви и риби го зголемува ризикот од заболување од рак на дебелото црево“, нагласува научникот.

Тој, исто така, открива дека во своето истражување посветил посебно внимание на фактот дека во Монголија се јаде многу црвено месо, и дека ракот на дебелото црево е исклучително редок, како и во Индија, каде говедско месо всушност никогаш не се јаде од верски причини. Хаузен, исто така, посочува дека нивото на колоректален карцином нагло се зголемило по Втората светска војна.

Тој е убеден дека ова е најдиректно поврзано со фактот дека увезеното говедско месо станало популарно во тие земји. Германскиот научник додава дека ракот на дојката е многу поредок во споменатите азиски земји, бидејќи кравјото млеко и млечните производи минимално се користат во нивната исхрана.

Хаузен за научното списание International Journal of Cancer изјавил дека проучувал примероци од крв и млеко од крави и во нив пронашол ДНК елементи кои би можеле да припаѓаат на непознат вирус, што може да биде причина за рак.

АКТУЕЛНО

Се појави новата баба Ванѓа на Балканот – кај Марина се чека по три дена за сеанса

Илјадници луѓе од цел Балкан секојдневно пристигнуваат во селото Мијајлица кај Бојник, недалеку од Лесковац, со надеж дека ќе ги прегледа извесна Марина, за...

Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот

Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот…Ниту една земја на светот...

Германски нобеловец го запрепасти светот: Ракот се добива од овие две намирници

Истражувањата довело до заклучок дека две намирници можат да имаат значително влијание врз создавањето на канцерогени материи во човечкото тело. Германскиот научник и добитник на...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ВЕРНИЦИТЕ ДЕНЕСКА ПРОСЛАВУВААТ ГОЛЕМ ПРАЗНИК! Моштите на овој светител се чудотворни и денес задолжително изговорете ја оваа молитва

Македонската православна црква и нејзините верници денеска го празнуваат Светиот свештеномаченик Тимотеј, епископ Пруски. Заради големата душевна чистота од Бога доби дар на чудотворство...

Бог секогаш има план за Вас: Кога работите не Ви идат од рака, треба да се сетите на ова!

Кога работите не одат како што сакате, секогаш знајте дека Господ има план за вас. Ако му верувате, Тој ќе ви даде големи подароци! Еднаш...

Зошто ни се остварува желбата кога тоа најмалку го очекуваме: Бог секогаш сè прави со намера!

Многу ослободувачко искуство е кога можеш да живееш живот со став, без очекувања. Кога имате очекувања, имате однапред замислени идеи за тоа какви треба да...
error: Содржината е заклучена!