Дали знаете зошто полицајците го допираат задното светло кога ќе ве сопрат?

Кога последен пат ве сопрела полиција? Се чини дека секојпат кога тоа ќе се случи, полицаецот ја прави истата работа. Тоа ве нервира, но се чини како тие да уживаат кога го трошат вашето време. Но сепак, тоа само вам ви се чини, бидејќи за секое зошто, си има свое затоа.

1.Непопуларно допирање на светлото
Ова дејство има многу историја. Тоа датира уште од времето кога полицајците почнале да патролираат по улици. Тоа го прават за да ги фатат луѓето ако има потреба за тоа.

2.Тап, тап, тап
Тапкањето по раме се прави како проверка на криминалците. Оваа мала дистракција на полицаецот му дава доволно време да види ако некој повлекува по оружје или прави нешто слично.

3.Но, тоа е само една од причините – ова ќе ве шокира!
Ако запрете криминалец, некој кој сака да му наштети на полицаецот или сака да избега, останува отпечатокот како доказ дека тој бил тука.

4.Нивните отпечатоци остануваат на светлина
Ако најдат автомобил, ќе го препознаат по отпечатоците на своите прсти.

5.Тоа е опасно дејство?
Овој ритуал им помага на криминалците да ја утврдат точната локација на полицајците.

6.Иницијален шок
Кога луѓето знаат дека погрешиле, ако нешто кријат, трепкањето на полициските светла ги прави нервозни, па полесно се откриваат дека нешто кријат.

7.Чудна пракса
Полицајците тврдат дека ова ги зголемува бројот на уапсените. На овој начин уапсиле тешки престапници.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!