Докажано: Практикувајте го правилото од 72 часа за да заштедите пари

Новинарот Карл Ричардс од „Њујорк тајмс“ има решение што може да ни помогне во однос на финансиите.

Е сега, доколку помисливте дека нуди вработување или донира пари, се излажавте, тој советува дека е најдобро да чекате да поминат 72 часа пред да донесете одлука за купување на некое парче, предмет…

Ричардс го цитира австрискиот автор, невролог и психијатар Виктор Франкл, кој кажал: Помеѓу желбата и одговорот постои простор. Во тој простор е нашата моќ да донесеме одлука.“

Првиот чекор е искористување на моќта на тој простор откако постои свеста за неговото постоење. Вториот чекор е усовршување на вештината за чекање. Советите како: „Користете ги само вистинските пари“ или „Заклучете ги кредитните картички“ се многу корисни во тој поглед.

Се работи за обичен тренинг поради кој ги забележуваме нашите вистински желби. Какво е чувството кога сакате нешто? – вели Ричардс.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!