Драма во грчки ресторан: Турист почна да се гуши, сите преплашено гледаа, а само еден човек знаеше што треба да прави (ВИДЕО)

Еден пар седел во грчки рестотан на Крит, кога момчето почнало да се гуши.

Се обидел да се искашла, но проблемот не исчезна и понатака имал нешто во грло. На видеото се гледа дека севојката се обиде да му помогне и почна да го удира по грбот, но и тоа не ја промени многу ситиуацијата.

Набрзо и другите гости сфатија дека нешто нее во ред, додека пак келнерот го повика својот менаџер на помош. Се појави Василис Пателакис и веднаш го примени маневрот на Хајмлих и со тоа му го спаси животот. За среќа туристот веднаш почувствува олеснување.

Пателакис потоа го објави видеото од надзорните камери на Фејсбук за да покаже дека е многу лесно да се изврши оваа постапка и со тоа да се помогне на некој што има потреба.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!