Еве како да ја завртите среќата во ваша полза и да имате многу пари

Тајната е во една состојка која сите ја имаме дома. Точно така, станува збор за солта. Поставете три монети во сол, хранителната добавка која сите ја имаме дома и ја користиме постојано.

Според едно народно верување, ако држите метални монети во солница, сад во кој ја чувате солта, парите во вашиот дом ќе се множат. Потребни ви се две три метални монети и соларница, во која можете да ставите сол, независно дали била морска или готварска сол.

Монетите исчистете ги со мек препарат и поставете ги на дното на солницата и потоа врз нив додадете ја солта. Нашите баби велат колку зрна сол толку пари во куќата. Дополнителни три работи кои треба да ги исфрлите од домот за да живеете подобро и имате повеќе пари

Имате дом – атмосферата е прекрасна. Но се задушувате во него. Не буквално, се разбира. Не ви е по мерак да влезете во него, бидејќи не ви е пријатно. Сте направиле и поправки, но нешто не достигнува. Кинезите веруваат дека така делува нечистиот простор.

Патем, меѓу различните предмети има три, кои штетно влијаат врз целата атмосфера. Оттука и апатијата, и индиферентноста кон животот и луѓето околу. За да ја ослободите куќата од негативната енергија исфрлете ги овие работи од него:

Вештачко цвеќе
Вештачко цвеќе – мртви цвеќиња. Тие го угнетуваат вашиот дом како ништо друго. Не залудно луѓето велат дека живите цвеќиња се за живите, а мртвите – за мртвите.

Дури и најубавиот, фино изработен букет, со ништо не заменува наједноставен букет од маргаритки. Дури најобичен живо цвет во саксија шири во домот енергијата на живот. Значи садење орхидеи, флокс, а може да посадите и обична трева. А од мртвите букети стојте подалеку.

Испукани садови
Исто така треба да ја пазите во куќа испукани чаши, чинии и други садови . Не е важно, дека тие се во функција. Овие пукнатини, велат Кинезите се нај стабилниот акумулатор на сето негативно во домот и во кујната. Од такви садови треба да се ослободиме што е можно побрзо, па да не се изложувате на опасност!

Одамна садовите биле симбол на богатство и изобилство во куќата, што значи дека пукнатините по нив се пукнатини во благосостојбата на сопствениците. Чувајте во вашиот дом само цели, убави садови кои ќе пополнат Вашето живеалиште со радост и среќа!

Стари облека и обувки
Изабените, неискористените и за ништо несоодветни работи не треба да се чуваат дома. Тие нема да ви донесат ништо добро. Многу подобро е да ги подарите на бездомници или на оние кои се посиромашни од вас.

И еве што уште велат за непотребните предмети: ако сакате да добиете нешто ново – е можно поскоро да се ослободи од старото. И тогаш на местото на старите сигурно ќе дојдат убав пар чевли или палтото, за кое сте сонувале!

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!