Еве што таа му нуди на секој маж кој ќе реши да живее со неа на село

Ова е НАЈПРОЧИТАНИОТ оглас досега: Погледнете ШТО НЕ ПОНУДУВА Осамена девојка на човек кој одлучи да живее со неа во селото. Еве што таа му нуди на секој маж кој ќе реши да живее со неа на село.

„Веќе некое време сум сам на мојата фарма, моите родители починаа минатата година, јас сум осамена, па се решив на овој потег. Многу ретко излегувам, бидејќи немам време, уморна, едвај чекам да легне мракот и да се одморам.

Барам партнер, некој што сака да се ожени со мене, некој што ќе ми помогне во секојдневните работи на фармата, за возврат му ветувам дека ќе му дадам многу повеќе од која било друга жена, а јас сум добра готвачка и домаќинка .

Неговата задача е да се грижи за 150 грла добиток, имаме 13 крави, 8 прекрасни кози, 34 овци + 66 јагниња, 11 телиња, 46 кокошки, 19 бикови, 4 мачки и 12 кучиња. Говедата мора да се храни неколку пати на ден и на нив мора да им се даде голема количина вода.

Тие мораат редовно да јадат. Покрај ова, има и други работни места на мојата фарма кои треба да се изораат секоја есен, да се оплоди земјата, да се обработува и да се сее, подоцна да се напои и да се ископа и да се извади, односно да се соберат плодовите. Исто така, сеното мора да се коси и да се донесе за да може говедата да јадат во текот на зимата.

Имаме шума во близина, каде што треба да одиме во шумата, тогаш таа треба да ги исече, исече и да ги постави во близина на куќата. Јас им давам предност на оние кои знаат да возат трактор и други земјоделски машини.

Значи, не треба да ме контактираат момци кои не се навикнати на напорна работа, јас конкретно барам некој што е силен и вреден… Па, ако има, би сакал да ме контактира “.

Извор: Novi.ba

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!