Еден брачен пар посвоиле дете, но ги чекало уште едно изненадување

Јохана и Шана Вајт Чу имаа одличен брак. Тие си ветија дека нивните деца ќе бидат најсреќните деца на светот. Но, тогаш се случија само лоши работи. Колку и да се трудеа, Јохана не можеше да забремени.

Подоцна, откривме дека сме неплодни, но очајно сакавме дете. Тогаш решивме да се насочиме кон друг правец и да се обидеме да посвоиме дете. По неколку години бевме одобрени како родител.

Во тоа време, малиот Мило дојде во куќата преку агенција за посвојување. Тој беше бебе чија мајка беше бела тинејџерка. Мило беше совршено здрав. Бевме многу среќни што успеавме да го посвоиме.

Јохана таа веднаш се заљуби во него. Тие одлучија да го посвојат. Во исто време, решив да одржам контакт со неговата биолошка мајка. Мило растеше во здраво и разиграно момче.

Но, тогаш се случи уште едно чудо. Јохана дозна дека е бремена. Кога Мило имал само 6 години, се случило нешто уште поневеројатно.

Таа изгубила контакт со мајката на Мило неколку месеци. Тие биле премногу загрижен. Потоа ги повикаа во агенција за посвојување. Мајката на Мило, рече таа, била надвор од куќата затоа што знаела дека е бремена.

Таа сметаше дека е преногу млада да расте дете. Таа знаеше дека Вајтчи има две деца, но мајката не сакаше Мило да порасне без нејзината сестра.

Агенцијата ги прашаа дека Јохана сака да го посвои и другото дете. Но, одговорот не дојде веднаш. Тие одлучија дека сакаат само две деца. Времето не беше многу добро. Сепак, нивниот биолошки син, имал 2 години кога ги слушнаа вестите.

Јохана веднаш рече дека тие не можат да го сторат тоа. Но, колку повеќе разговараа, толку повеќе стануваа сигурни дека најдобро решение е да ја посвојат и сестричката на Мило.

Но, сè уште не биле 100 % сигурни. Тогаш Мило ги слушна како зборуваат за бременост на неговата мајка. Тој и рече дека мора да го донесат бебето дома. Тоа беше доволно за Јохана. Таа веднаш одлучи да го стори тоа.

Малата Они е роденс во февруари 2019 година. Мило беше најрадосен за да ја добие сестрата. Иако тој не разбрал што се случува со неговите биолошки родители.

Парот сега имаат три деца, што значи дека нивниот дом нема да биде тивок во наредните години, но исто така ќе биде исполнет со повеќе љубов од кога било досега.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!