Една е на Балканот: Ако дојде до трета светска војна, овие земји се сигурни засолништва!

Многу чест збор кој може да се види во медиумите е Трета светска војна.

Британскиот Индепендент во подготвките за војна отишол најдалеку, па составил листа на земји во кои би сте требало да бидете ако навистина започне војна.

Пописот е базиран на Глобалниот индекс на мир од минатата година, а свое место во топ 10 земји си најде и една поранешна југословенска република.

  1. Исланд
  2. Канада
  3. Нов Зеланд
  4. Португалија
  5. Австрија
  6. Данска
  7. Фиџи
  8. Словенија
  9. Швајцарија
  10. Ирска

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!