Заштитете го Вашиот дом од несреќа и трагедија: Еве како да обезбедите ангелска енергија во домот!

Повикајте ангел чувар! Ангелите се независни суштества кои никогаш не живееле на земјата, туку припаѓаат на повисоките сфери на постоењето.

Некои од нив се избрани да не водат низ животот, да не чуваат или да го чуваат градот во кој живееме, а некои се само гласници и пренесувачи на пораки меѓу луѓето и повисоките состојби на свеста.

Ангелите се поврзани со убавина, мир, исполнетост, среќа, смеа и љубов. Тие се тука за да ни помогнат во секое време, само треба да ги контактираме.

Религиозните книги велат дека ангелите се таму за да им ги кажуваат на луѓето тајните и намерите Божји, бидејќи Бог најпрво го создал духовниот свет, светот на ангелите, а дури подоцна и човечкиот свет. Постојат различни типови на ангели кои имаат различни задачи:

1. Личен ангел, наречен ангел чувар. Тој е целосно поврзан со личноста која ја следи и ја чува. Многу луѓе имаат свои ангели чувари долго, долго време, но не се свесни за нивното присуство. Овие чувари заслужуваат благослов од добрите дела на нивните предци.

2. Ангели чувари. Тие чуваат одредени делови од шуми, мориња, реки. Па, тоа се местата во природата кои се прогласени за енергетски центри. Овие места, покрај пресекот на добрите струи на земјата и космичката енергија, имаат и свои ангели.

3. Ангели чувари на домот. Тие треба да бидат повикани. Од нив се бара да го заштитат и духовно да го ревитализираат просторот. Ваквиот дом е исполнет со чувство на мир, хармонија и сигурност.

КАКО ГИ ПРЕПОЗНАВАМЕ АНГЕЛИТЕ?
Окото на самиот човек
Кога човечко суштество е опфатено со енергија на ангел, тогаш тоа несвесно нуди помош и му помага на друго лице кое е во неволја или во некоја животна пресвртница, среде тежок период од животот. Понекогаш човек-добротворот на овие добри дела не може ни да се сети.

Во околината (пример од пракса)
Повеќето луѓе не гледаат ангели, но нивното присуство може да се почувствува. Во една прилика, во Сплит, моите клиенти и нивните англиски дизајнери седеа со мене во ресторан. Проектот го работевме заедно, а тие заеднички вечери беа задолжителни, бидејќи за време на нив најрелаксирано го договаравме распоредот во текот на утрешниот работен ден.

Таа вечер, приказната започна со темата на ангелите. Се обидов да го пренесам моето искуство и работа со нив и да им го пренесам на Англичаните кои беа во тотално неверување. Таа приказна траеше десетина минути.

Да напоменам, седевме во мирен дел од ресторанот. Во близина немаше ниту келнери, ниту други минувачи, бидејќи тоа беше малку изолиран дел од ресторанот. Кон крајот на темата за ангелите, моите фини објаснувања и нивното неверување, наеднаш почувствував прекрасен цветен парфем со неверојатен мирис. Сите освен мене се погледнаа зачудено. Реков: „Дали сега сфаќаш дека ангелите се тука?

Дури тогаш следеше шокот. Моите деловни партнери му се јавија на келнерот да го прашаат дали во близина има инсталирано автоматско вадење мирис (иако до тоа време седевме на маса час и половина, па дури и да беше, ќе почувствувавме многу пати мирисот од истиот).

Келнерите беа многу изненадени од прашањето. Се разбира, ниеден уред не постоеше блиску до нас. Моите деловни партнери подоцна отидоа во становите со неверување. Па, тоа е вистински приказ на присуството на ангели. Ангелите можат да се „откријат“ и со присуство на благ нацрт, тогаш чувствувам дека некој те допрел по рамо или коса, звуци на ѕвона и светлосни рефлексии.

Понекогаш, човек може да биде обземен од чувството на доминантна љубовна екстаза. Тогаш ангелот ја премостува физичката реалност на личноста во духовна енергија. И, ако некој верува во неговото присуство, ќе му даде благослов. Енергијата секогаш ја следи намерата. Затоа, колку повеќе сте свесни за присуството на моќта, толку повеќе работи ќе привлечете во вашиот живот, со ангелска помош.

Повикување ангели во домот
Пред сè, домот првенствено треба да биде темелно исчистен и енергетски прочистен (со темјан и ангелска мешавина од растенија). Па, нема да го пречекате посакуваниот гостин во неуреден дом, нели? Кога ќе го подготвите домот, седнете, смирете го умот и поканете го ангелот да влезе. Мислите се обидуваат да создадат слика како тој влегува низ вратата.

Цело време кривогледајте и внимавајте, по неколку минути, на чувствата што ги доживувате. Почувствувајте како вашиот дом е исполнет со светлина и како е опкружен со светлина за заштита. Можете да го кадите вашиот дом еднаш неделно со темјан и ангелска мешавина од растенија.

Ангелски олтар
Тоа е задолжителен дел од секој дом чии сопственици или корисници сакаат тој да биде исполнет со енергија на ангели. Поставете ја фигурата на ангел кој најмногу ви се допадна кога пазарувате, една свеќа и свежо цвеќе неделно.

Ова нека биде местото на најубавата енергија во домот. Запалете свеќа секогаш кога сакате да им се обратите на ангелите. За време на чистењето (ангелски микс од растенија) обрнете посебно внимание на овој дел од просторот.

Благословен дом
Ако сакате да ја внесете зголемената енергија на ангелите во домот, треба да закачите слика од ангел на ѕидот (луѓето обично ја избираат иконата Бел Ангел за дадена потреба). Може да закачите само избрана слика од ангел на избраниот ѕид и ниедна до него.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!