ЗА АРАПСКИОТ ХОРОСКОП СЕ ВЕЛИ ДЕКА Е Не Погрешлив: Најдете го вашиот „знак“ и дознајте што ве очекува во иднина

Арапскиот антички хороскоп не е толку познат на Запад, но е многу интересен и може да открие многу за вас.

Потекнува во далечното минато, многу е популарен во арапските земји, а во Европа пристигнал во 15 век.

Анализата се заснова на воинствен дух, мудрост, одбрана, рамнотежа, фатализам и еволуција. Ги допира главните карактеристики на човекот, љубовта, добрите и лошите страни и разбирањето со другите.

Прво треба да соберете поени откако ќе одговорите на 3 прашања:

1. Вашиот датум на раѓање е:

Помеѓу 23 август и 22 септември – (1 поен)
Помеѓу 21 март и 20 април – (2 поени)
Помеѓу 21 јуни и 22 јули – (3 поени)
помеѓу 23 октомври и 21 ноември – (4 поени)
Помеѓу 21 мај и 20 јуни – (5 поени)
Помеѓу 21 април и 20 мај – (6 поени)
помеѓу 20 февруари и 20 март – (7 поени)
помеѓу 23 септември и 22 октомври – (8 поени)
помеѓу 23 јули и 22 август – (9 поени)
помеѓу 29 декември и 20 јануари – (10 поени)
Помеѓу 21 јануари и 19 февруари – (11 поени)
помеѓу 22 ноември и 21 декември – (12 поени)

2. Во моментот на вашето раѓање, вашето родно место имало приближно:

Помалку од 500 жители – (1 поен)Помеѓу 500 и 2.000 жители – (2 поени)
Од 2.000 до 5.000 жители – (3 поени)
Од 5.000 до 15.000 жители – (4 поени)
Од 15.000 жители (поени) од 15.000
до Од 50.000 до 100.000 жители – (6 поени)
Од 100.000 до 200.000 жители – (7 поени)
Од 200.000 до 350.000 жители – (8 поени)
Од 350.000 до 500.000 жители (9 поени)
од 500.600.000 до 700.000 жители – (11 поени)
Повеќе од 700.000 жители – (12 поени)
Без занимање, сезонски работници, невработени – (1 бод)
Неквалификувани работници, земјоделци – (2 поени)
Квалификувани работници, трговци, занаетчии, среден медицински персонал – (3 поени)
Едукатори, лекари и едукатори – (4 поени)
Воен персонал, воени службеници – (5 поени)
Административни службеници од сите видови – (6 поени)
Новинари, писатели, поети – (7 поени)
Пониски менаџери во банки, економија, трговија, сообраќај – (8 поени)
политичари, дипломати, адвокати, судии, архитекти, инженери – (9 поени)
Уметници, сликари, актери , скулптори, применети уметници – (10 поени)
Високи менаџери, директори на компании – (11 поени)
Познати луѓе: наука, политика, уметност, спорт, забава – (12 поени)

3. Соберете ги броевите и поделете го со три и во долната колона ќе го најдете бројот под кој е вашето оружје. Да речеме: ти си роден на 28 јули (9 поени), во место со 50 до 100 илјади жители (6 поени), а татко ти бил понизок управител (8 поени). Значи, кога ќе соберете 9+6+8=23 Во случај бројот што го добивате, како во овој случај, да не се дели со 3, тогаш ќе го изберете најблискиот број што е делив со три, во овој случај тој е 24. Така на крајот добиваме: 24:3=8

1. Нож

Личноста родена во овој знак е непредвидлива, каприциозна, често малку мрзелива, дива, независна, рамнодушна кон дисциплина и ветувачки врски.

Сакате да доминирате и самостојно да донесувате одлуки. Сигурни сте во себе и во сопствениот ум, не прифаќате конвенционалности и правила на однесување. Не сте премногу заинтересирани за туѓите мислења.

Во љубовта не прифаќате компромиси, склони сте на сцени и често лесно ги губите нервите. Важно е да најдете личност која лесно ќе го толерира сето тоа.

Се согласувате со луѓе родени под знаците боздоган, синџир, стрела и прашка.
Имате лоши односи со родените во знакот на нож, арапски меч и сабја.

2. Кама

Личноста родена во овој знак е горда и лојална, и иако понекогаш може да реагира бурно, во основа е сакана.

Доколку сте родени во овој знак, популарни сте во општеството, витални, здрави и имате неуништлива енергија. Вие сте исто така многу храбри и одлично се справувате со опасните ситуации.

Во љубовта вие сте романтични, знаете и сакате да и дадете многу на саканата личност. Не поднесувате неверство и ако некој близок ве изневери, без размислување ја прекинувате врската.

Добро се согласувате со родените во знакот на синџирот, лак и стрела, жезло и копје.

3. Секач за пенкало

Човекот роден во овој знак е дисциплиниран, одличен работник и долго размислува пред да се одлучи за нешто.

Ако сте родени во знакот на ножот, не ви се допаѓаат промените, имате воспоставени навики од кои тешко се откажувате, а кога сте принудени да се откажете од нив, тешко ви е. Уредни сте, педантни, водите здрав живот и сакате спорт.

Во љубовта сте верни и не очекувате премногу од „другата половина“. Но, ако најдете личност која е сосема спротивна од вас во навиките, доаѓа до страшна дисхармонија. Затоа треба внимателно да избирате со кого ќе го поминете животот.

Добро се сложуваш со копјето, прашката и стрелата, а лошо со сабјата, мечот и синџирот.

4. Арапски меч

Личноста родена во овој знак има авантуристички дух, агресивен, нервозен, често по малку суров, сака ризици и авантури.

Не ве интересира туѓото мислење. На патот до зацртаната цел знаете да бидете бескрупулозни, за вас важи поговорката: „Целта ги оправдува средствата“.

Во љубовта знаете што сакате и кого сакате. Кога ќе изберете некого, тоа дефинитивно ќе биде со таа личност, колку и да изгледа невозможно. Љубовта ве менува, нежни сте со саканата личност и подготвени да се жртвувате.

Најдобро се согласувате со луѓе во еден од следниве знаци: стрела, боздоган, жезло и прашка. Нема хармонија со нож, нож и синџир.

5. Мејс

Личноста родена во овој знак добро се снаоѓа во секоја ситуација, знае да дава наредби, но и да прифаќа туѓи наредби, е добар пријател и личност на која може да се смета во неволји.

Личностите родени во знакот Македонец се љубопитни и храбри, сакаат патувања и ненадејни необични искуства.

Променливи сте во љубовта, сакате флерт и повеќе го цените пријателството отколку љубовта.

Добро се сложувате со сите знаци, освен со стрелката, прашката и боздоганот.

6. Боздоган

Личноста родена во овој знак е поврзана со скриени доблести, кои тешко се забележуваат веднаш. Можеби делува мрзеливо, но всушност е многу методична во работата и тоа што го прифаќа не се прави површно. Таа е многу мудра и нејзината интелигенција е мирна. Таа е тивка, поради што делува забавена, а многу е вредна и темелна кога се обврзува на нешто.

Доколку сте родени во овој знак, вие сте идеален љубовен партнер, бидејќи не барате многу и сакате стабилен семеен живот. Не сакате тепачки и сцени, сакате природа и прошетки, романтични ситуации.

Добро се сложуваш со сите, но малку потешко со синџирот, прашката и боздоганот.

7. Секира

Личноста родена во овој знак има огромна жед за знаење и железна волја. Оние кои се посветуваат на истражувачки потфати од секаков вид, постигнуваат фантастичен успех во својата професија.

Ако сте родени во овој знак, храбри сте и амбициозни, не познавате пречки, а како луѓе сте многу мирни, вистински идеалисти кои сонуваат за свет без војни и сакаат еднаквост меѓу луѓето.

Во љубовта обезбедувате, но барате и едноставност, мали внимание и нежност. Тоа можете да го најдете само кај оние родени во знакот на синџирот и прашката. Многу лоши врски се со ножот, сабјата и арапскиот меч.

8. Ланец

Личноста родена во овој знак е ефикасен дипломат, кој сака просперитет, убави нешта, познати луѓе и е талентиран љубовник.

Знаете да заведувате, но и да ги инспирирате луѓето да се борат за вашите цели. Можете да бидете добар лидер.

Со оглед на тоа дека имате вроден талент за дипломатија, изгледа се согласувате со сите, а оние со кои не се согласувате учтиво слушаат и забораваат што ви кажале.

Со боздоган и боздоган не се сложувате добро.

9. Сабја

Личноста родена во овој знак е родена да командува, бидејќи поседува природен авторитет, чувство на организација и задоволство во владеењето. Тој е сноб и сака да доминира во општеството.

Ако сте родени во знакот на Сабја, вие сте одличен родител, пожртвувани сте кога е семејството во прашање и се трудите да обезбедите удобен живот за личноста со која сте во брак.

Во љубовта сакате оригиналност, огнени изјави и многу внимание кое го барате, но и го давате.

Добро се сложувате со стрелата и копјето, но лошо со ножот, секирата, жезло и боздоган.

10. Копје

Личноста родена во овој знак е интелектуална по природа, луцидна и физички привлечна. Има богата фантазија, добро зборува, добро се снаоѓа во секоја прилика и во секое друштво. Тој е одличен психолог. Нејзината мана е што се чувствува супериорно, па бара многу од животот и се разочарува кога не ги постигнува невозможните цели.

Ако сте родени во знакот на копјето, во љубовта барате „другата половина“ да ве обожава, а доколку тоа не се случи, ќе бидете длабоко разочарани.

Добро се сложувате со нож и кама, но слабо со прашка. Рамнодушни сте кон другите знаци.

11. Стап

Личноста родена во овој знак е креативен идеалист, интелигентен, но често паѓа во депресија.

Доколку сте родени во овој знак на арапскиот хороскоп, често се сомневате во себе и во своите сили, потребна ви е помош во неволјите од кои понекогаш не знаете како сами да се извлечете. По природа си боем со распеана душа, сакаш да талкаш и не сакаш статични.

Во љубовта вие сте крајно романтични, сакате страсно, но не само еднаш во животот, бидејќи имате љубовна природа.

Добро се разбираш со стрелата, арапскиот меч и секирата, но лошо со сабјата и копјето.

12. Стрела

Личноста родена во овој знак има силно изразена личност, брилијантен интелект или силен талент, што оди до генијалност. Таа нема практичен дух и може да се случи материјално да биде искористена од лоши луѓе без таа да го забележи.

Ако сте родени во знакот Стрелец, сите ваши љубовни врски се бурни, бидејќи љубовта ја разбирате на свој специфичен начин.

Добри сте со копје, синџир и секира, но лош со нож.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!