За ништо на светот не го правете тоа со предметите на починатите роднини

Често по смртта на некој близок, луѓето почнуваат да се прашуваат што да прават со неговите работи и дали е безбедно да ги чувате дома? Експертите откриле дека предметите се способни да ја апсорбираат енергијата на нејзиниот сопственик, која станува негативна по неговата смрт.

Во оваа прилика, многу верници веруваат дека е неопходно да се ослободат од работите на покојникот со погребување со него. За ништо на светот не го правете ова со фотографии од починати роднини

Сепак, постои уште едно древно верување дека е можно, па дури и неопходно да се зачуваат работите на некој близок кој повеќе не е жив. Ова е направено за да се смири неговата душа, која, во спротивно, може да биде навредена од брзиот заборав.

Најверојатно вистината е некаде на средина. Сепак, одлуката мора да се донесе независно, во зависност од конкретните околности. И без игнорирање на неколку важни правила, кои денес од забавно.мк ќе ви ги кажеме.

Три дена не смее да се допре ниту еден предмет што му припаѓал на починатиот. Најдобро е да почекате да поминат 40 дена од неговата смрт. Тогаш неговите најсветли работи кои не сакате или не морате да ги фрлите поради некоја причина треба да ги ставите во кутија и да ги извадите од дома и да ги чувате на друго место, како на пример на таванот.

По смртта на нивниот поранешен сопственик, неговата енергија, која се уште е складирана во нив, станува мртва. За живите луѓе, ова не ветува добро.

Работите на кои едно лице умрело (постелнина, кревет или софа, облека) се предмет на задолжително уништување, бидејќи ја апсорбирале енергијата на мачење и смрт. Како по правило, тие се запалени или фрлени.

Според познатиот индиски јога и гуру Садгуру, огнот има прочистувачко дејство, односно со палење на предметите на покојникот и помагаме на неговата душа да најде интегритет и слобода, чистејќи го просторот од трагите на нивното земно присуство.

Остатокот од неговиот имот да биде зачуван или дониран. Доколку некои работи не ви требаат и нема кому да ги дадете, можете да ги донирате во прифатилиште или црква. На овој начин ќе им помогнете на оние кои имаат потреба и ќе покажете почит кон починатиот. Народен лек за болки во зглобовите и грбот. Запишете го рецептот додека можете..

Што се однесува до облеката на покојникот, можете да задржите некоја помалку носена горна облека за себе. Сепак, постелнината мора да се запали или фрли. Исто така, не можете да користите облека што ја сакал и често ја носел. Тие имаат огромно енергетско влијание, кое, за жал, е негативно.

Темата за накитот е многу чувствителна и контроверзна. Јасно е дека ретки се оние кои би фрлиле златен украс или накит со скапоцени камења, па макар бил меѓу неговите омилени и со кој никогаш не се разделил.

Во такви случаи, се препорачува покојникот да биде погребан со овие предмети, особено ако тие биле на него во моментот на смртта, бидејќи негативната енергија може да дејствува со децении, па дури и стотици години. Ова особено се однесува на камењата, кои ги акумулираат сите добри и лоши работи.

Прашањето за накитот, кој е прифатен да биде наследен, е сосема поинаков. Ако покојникот ги оставил некому во својот живот во аманет, нема што да се дискутира!

Саканиот син или ќерка може да го однесат дома накитот на починатиот ако тој бил љубезен и грижлив кон нив. Пред тоа, сепак, мора да го прашаат дали го одобрува таквиот чин или не.

Постелнината мора да се фрли, без разлика дали покојникот ја користел многу ретко. Неопходно е да се ослободите од чаршафите, ќебињата и навлаките за перници, бидејќи тие го чуваат споменот на починатиот.

Смртта на детето е најголемата трагедија во сечиј живот. Затоа многу поцрнети родители одлучуваат да не допираат ништо во детската соба за да го зачуваат споменот на своето дете кое без време починало, создавајќи своевиден домашен спомен.

Сепак, тоа е крајно погрешно, бидејќи во овој случај страда душата на покојникот, кој насилно останува на овој свет.

Детските работи не треба да се чуваат долго време. Може да се сочуваат само најскапите предмети, иако тие мора да се чуваат на затскриено место за да можат што помалку да се гледаат.

Облеката и играчките на починатото дете не треба да се даваат на друго дете. Ова е многу лош знак. Се верува дека животот на нивниот нов сопственик ќе биде многу несреќен и трагичен.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!