За оние кои сакаат месо: Ако парчето стек изгледа вака полн е со хормони и антибиотици

Бледо парче свинско месо илио воденикаво пилешко е сигурен знак дека тавото месо е полно со хормони и антибиотици или пак адитиви.

Лекарите велат дека поради антибиотици во место луѓето стануваат се порезинстентни на нив, па постои голем ризик од обични бактерии да биде сериозно загрозен човечкиот живот.

Единствено месо кое може да се каже дека е безбедно е телешко, но само затоа што се храни со различна храна од свињитe и кокошките, поради што постојат помали шанси да се храни со сточна храна полна со антибиотици.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!