Зошто ни се остварува желбата кога тоа најмалку го очекуваме: Бог секогаш сè прави со намера!

ВЕРНИЦИТЕ ДЕНЕСКА ПРОСЛАВУВААТ ГОЛЕМ ПРАЗНИК! Моштите на овој светител се чудотворни и денес задолжително изговорете ја оваа молитва

Македонската православна црква и нејзините верници денеска го празнуваат Светиот свештеномаченик Тимотеј, епископ Пруски. Заради големата душевна чистота од Бога доби дар на чудотворство...

Бог секогаш има план за Вас: Кога работите не Ви идат од рака, треба да се сетите на ова!

Кога работите не одат како што сакате, секогаш знајте дека Господ има план за вас. Ако му верувате, Тој ќе ви даде големи подароци! Еднаш...

Зошто ни се остварува желбата кога тоа најмалку го очекуваме: Бог секогаш сè прави со намера!

Многу ослободувачко искуство е кога можеш да живееш живот со став, без очекувања. Кога имате очекувања, имате однапред замислени идеи за тоа какви треба да...

ПРИКАЗНА ЗА ЖЕНА КОЈА НЕ МОЖЕШЕ ДА ЗАПАЛИ СВЕЌА – ДАЛИ МОЛИТВИТЕ ЌЕ СЕ ИСПОЛНАТ: На сите ќе донесе 3 важни лекции за животот!

Кога веруваме дека ќе биде добро, навистина ќе биде така – приказна која носи важни животни лекции! За молитвата, верата и исполнувањето на желбите… Понекогаш...

ФОТО: Денес има 62 година и работи како секретарка- Како изгледа Пипи Долгиот Чорап која од 8 годишна возраст стана ТВ икона

Актерката Ингер Нилсон ја глумеше позната Пипи Долгиот Чорап и истоимениот филм и серија, кои беа емитувани во 1969 и 1970 година. Легендарната приказна за...

Многу ослободувачко искуство е кога можеш да живееш живот со став, без очекувања.

Кога имате очекувања, имате однапред замислени идеи за тоа какви треба да бидат работите. Очекувањата создаваат страв затоа што мислите дека она што го сакате може или не може да се случи. Кога немате очекувања, можете само да се ослободите од универзумот и да не бидете врзани за резултатите. Секој исход може да ве приближи до поголема реализација на вашите желби.

Кога сте врзани за резултат, можете да очекувате работите да се случат во одредено време на одреден начин. Но, кога тоа не се случи во очекуваното време или на очекуваниот начин, постои чувство на страв. Затоа е подобро да немате очекувања кога и како ќе се манифестира зацртаната намера. Стравот, сомнежот и грижата се последните работи што сакате да ги доживеете во процесот на манифестирање желба.

Така, најдобриот начин да го создадете она што го сакате е да се разделите. Постапувајте во согласност со она што ви го кажува срцето, но не судете ја исправноста на вашите постапки според резултатите што сте ги добиле. Сè додека вашите постапки се засновани на цел, она што сте го направиле е она што треба да го направите без оглед на исходот.

Кога универзумот е во процес на поставување работи за да ја постигнете вашата цел, понекогаш може да изгледа како нешто да не функционира. Поради вашите очекувања за тоа како треба да се случат работите, мислите дека не функционираат.

Но, вие всушност не ја гледате целата слика, бидејќи она што го гледате е само дел од една поголема шема на настани каде што сè всушност функционира како што треба. Очекувањето дава боја на перцепцијата на нештата. Не гледате како работите всушност функционираат кога очекувате да се случат на одреден начин. Ова го прави невозможно да го препознаеме сето добро што ни доаѓа и нè тера да го оттурнеме мислејќи дека е зло.

Без предрасуди кои ја ограничуваат вашата перцепција, вие сте способни да го прифатите она што ви доаѓа како дел од решението и реализацијата на она што навистина го сакате во животот. Вие сте способни да ја примите и да не се спротивставите на вистината и љубовта. Многу пати се чувствуваме обесхрабрени кога работите не се случуваат онака како што сакаме да се случат.

Може дури и да изгубиме надеж мислејќи дека не ни е судено, па дури и да се откажеме затоа што мислиме дека е залудно. Но, не сфаќаме дека сме во процес и дека сè што доаѓа ќе помине и се откажуваме во моментот кога сме најблиску до реализација повеќе од кога било досега.

Оставете ги очекувањата за да можете да се посветите на процесот и да дозволите резултатот да дојде на вистинското место, на вистински начин и во вистинско време. Кога не знаеме како навистина ќе се одвиваат работите, мора да веруваме. Нема потреба од надеж кога веќе знаеме каков ќе биде исходот.

Единствената надеж што ви треба е очекувањето дека сè се случува за добро, а не за зло во вашиот живот. Можете да очекувате добро без разлика на исходот. Да очекуваме добро значи да веруваме дека Бог е добар и дека Бог никогаш не греши, затоа надежта никогаш нема да не разочара на крајот.

Најдобар начин да се живее животот е да се живее како мало дете, без грижи и очекувања. Само правете го она што ви носи радост и изразете се без страв во секое време. Целосно прифатете се себеси и она што се случува без осудување. Верувајте дека секогаш сте водени и нема ништо што ќе ве спречи да постигнете се што навистина сакате.

Слободно можете да живеете целосно во моментот, без да се грижите за иднината. Живејте со став без очекувања и ќе доживеете повеќе слобода отколку што можете да замислите. Неуспехот повеќе не може да ве спречи бидејќи повеќе не постои во вашата перцепција. Можете да продолжите да го правите она во што верувате само затоа што не очекувате одреден исход, туку само ја изразувате вистината што е во вас.

Способни сте да испуштите се што е негативно и ништо не ве спречува да одите во насока на остварување на вашите желби. Кога немате очекувања, исходот му го препуштате на Господ. Секогаш можете да добиете многу повеќе кога немате очекувања, бидејќи Бог може да направи повеќе од се што можете да помислите. Оставете го исходот во Божји раце додека постапувате во согласност со исполнувањето на вашата желба.

Препуштете се на процесот и знајте дека добрите работи ви доаѓаат кога најмалку ги очекувате. Во контекст без очекувања, што значи дека не сте врзани за исходот, можете да очекувате да се случи она што сакате, но треба да очекувате и нешто да се случи.

Затоа е состојба на неочекувано очекување. Човекот треба да има опуштено и самоуверено очекување дека неговата желба ќе се оствари. Не очекувајте го очекуваниот исход, туку очекувајте да се манифестира вашата желба.

АКТУЕЛНО

Се појави новата баба Ванѓа на Балканот – кај Марина се чека по три дена за сеанса

Илјадници луѓе од цел Балкан секојдневно пристигнуваат во селото Мијајлица кај Бојник, недалеку од Лесковац, со надеж дека ќе ги прегледа извесна Марина, за...

Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот

Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот…Ниту една земја на светот...

Германски нобеловец го запрепасти светот: Ракот се добива од овие две намирници

Истражувањата довело до заклучок дека две намирници можат да имаат значително влијание врз создавањето на канцерогени материи во човечкото тело. Германскиот научник и добитник на...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ВЕРНИЦИТЕ ДЕНЕСКА ПРОСЛАВУВААТ ГОЛЕМ ПРАЗНИК! Моштите на овој светител се чудотворни и денес задолжително изговорете ја оваа молитва

Македонската православна црква и нејзините верници денеска го празнуваат Светиот свештеномаченик Тимотеј, епископ Пруски. Заради големата душевна чистота од Бога доби дар на чудотворство...

Бог секогаш има план за Вас: Кога работите не Ви идат од рака, треба да се сетите на ова!

Кога работите не одат како што сакате, секогаш знајте дека Господ има план за вас. Ако му верувате, Тој ќе ви даде големи подароци! Еднаш...

ПРИКАЗНА ЗА ЖЕНА КОЈА НЕ МОЖЕШЕ ДА ЗАПАЛИ СВЕЌА – ДАЛИ МОЛИТВИТЕ ЌЕ СЕ ИСПОЛНАТ: На сите ќе донесе 3 важни лекции за животот!

Кога веруваме дека ќе биде добро, навистина ќе биде така – приказна која носи важни животни лекции! За молитвата, верата и исполнувањето на желбите… Понекогаш...
error: Содржината е заклучена!