Имате караници и несреќа во домот? – Eве што е причината

Дали сте знаеле дека токму огледалата го рефлектираат изразот на она што се наоѓа во нивната непосредна близина? Токму затоа, пред дома да поставите огледало, земете ги предвид овие фактори.

Како што наложува фенг шуи, огледалата во никој случај не смеат да бидат сместени во позиција од каде директно ќе ја рефлектираат на влезната врата на домот. Ова е така, бидејќи на тој начин целата позитивна енергија ќе излезе од домот.

Не смеете да ги поставите ниту во позиција која ќе создаде одраз на вратата од тоалетот или кујната. Исто така, не е пожелно да бидат поставени во позиција во која на огледалото може да се рефлектира слика од канта за отпадоци, неред или нечистотија од било кој вид.

Огледалото е воден елемент, па според тоа никогаш не треба да се најде во јужниот дел од домот. Еве како да ги наместите огледалата дома.

Слободно поставете огледало во трпезарискиот дел од домот каде огледалото ќе создава одраз на храната што ќе донесе благосостојба во домот и во помали простории како што е ходникот, но никако во насока на вратите од останатите простори во домот.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!