Исповед на Милена: Сопругот ми почина а јас си најдов друг маж, фамилијата се однесува ужасно кон мене

Колку време е потребно за една вдовица да престане да жали и да продолжи со животот?

-Сопругот замина на работа, а оттаму ми јавија дека умрел, едноставно паднал и престанал да дише. Што да правам, со мало дете останав сама, и наместо таа трагедија да е доволна, лоши работи продолжија да се случуваат, и да паѓам се подлаболко.

Со оваа реченица ја започнува својата испопвед Милен С. од Ужице која ја раскажала својата приказна со цел да се зборува за темата, за која сите мочлат. „Штом маж ми почина, мене ми беше се јасно.Веднаш свекрвата почна да се однесува ужасно спрема мене и децата, и не ни дозволуваше ништо, а куќата ја препиша на другиот син.

Мене ми рече дека сега кога син и е мртов, мора на некому да ја остави. Ја замолив да ми остави мелку земја за да може да ја обработувам, но не доаѓање во предвид. Дури и ќерка ми почна да не ја сака баба си, и сите ни велеа колку е ужасно тоа што ни го прави, но никој ништо не превземаше.

Немав што да правам, па од вујкото позајмив пари за да купам куќа од околу 30 квадрати и мало парче земја за да го обаботувам, толку беше доволно за мојата ќерка и мене. И токму кога помислив дека се е готово, баш тогаш почна пеколот.

Поминаа две години откако почина сопругот, а јас најдов пријател кој беше секогаш тука за мене и ми помагаше кога бев сама. Ќерка ми го прифати, но никој друг не. Тетките ме прашуваа што барам јас со друг маш кога мојот сопруг уште се немаше „оладено„?!

Па колку да чекам за да се „олади„? 10 години? Па после да кажат дека сум чекала многу долго и дека ми е веќе доцна за да се бламирам. Имам секс со него, постар е од мене и многи внимателен спрема мене и моите деца, ми помага околу се и е моја најголема поддршка.

Сакаме валкани игри, и си ги исполнуваме сексуалните соништа, и ДА среќна сум.Колку време треба да помине за да ми прости семејството? Кога смеам да имам друг човек во мојот живот? Кога? Најпрвин ме отфрли семејството на сопругот а сега и моето.

Сешто ми зборуваат позади грб, а него само го меркаат и му бараат маани. Погледите им се како да сакаат да ме убијат. Кога е во ред жена вдовица, која е близу до своите 50 гоДини да има друг маж? Кога ќе ми простат што најдов друг?

Не ми паѓа на памет да бидам како мојата баба, која цел живот беше сама по смртта на дедо ми, па поради осаменоста ги малтретираше сите околу неа. Што мислите вие? Кога е вистинското време сопругата да престане да го оплакува мажот или обратно, сопругот да продолжи понатаму во животот?

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!