Какви икони треба да имате дома за да се ослободите од злото

Основна човечка потреба е да се биде среќен. Секако, суштеството е најсреќно кога тој и неговото семејство се добро, неговиот дом е топол и пријатен и има што да стави на масата.

Меѓутоа, кои светци ќе помогнат против неволјите, ќе го спасат огништето и ќе го избркаат целото зло далеку? Денес одлучивме да се фокусираме на вашиот дом и да ви покажеме кои икони е најдобро да ги ставите во вашата куќа за да бидете многу среќни и здрави – како вие, така и вашите најблиски и омилени луѓе.

Сликата на Исус Христос
Оваа икона го зазема првото и најважното место. Тоа е основно за секој православен христијанин. Секој мора да има слика за Исус Христос во својот дом. Бог е семоќен и ги штити сите верници.

 • Ќе ви донесе мир
 • Помага при лекување на болести
 • Ве ослободува од најтешките ментални болки
 • Ја зајакнува верата и радоста во домот
 • Заштитува од зли сили и луѓе

Не ставајте ги иконите зад стаклото во комодите. Добро е да ги ставите на видливо место, и зошто да не ги носите со себе.

Богородица
Се верува дека ако немате икона на Богородица во куќата, тогаш вашиот дом се чини дека нема душа. Постојат десетици легенди за чуда токму на оваа икона. Од памтивек, обичните луѓе се обраќале кон неа за помош, и многу повеќе. Многу членови на благородни семејства исто така и се молеле.

За што се молат тие според ликот на Богородица?

 • За децата, хармонија и благосостојба во семејниот живот
 • За лекување и духовно просветлување
 • Да се ​​избере вистинскиот пат и решение
 • За поддршка во тешка животна ситуација

Добро е да се молиме рано наутро или доцна навечер. Заборавете на негативните емоции, пред да се молите и да го отворите срцето, размислете за вашата душа. Можете да запалите свеќа. Не треба да знаете точна молитва. Мајката Божја ќе ги слушне и наједноставните зборови, се додека тие излегуваат од твоето срце.

Најдоброто место за поставување на оваа икона е на источниот ѕид или на аголот со овој ѕид. Важно е да нема светилки, статуетки или други работи и атрибути до ликот на Богородица.

Икона на Свети Николај Чудотворец
Едно време, сите икони стоеја на прекрасно место, украсено и светло, наречено иконостас. Сега е многу важно околу иконата да нема слики, ТВ, итн. Иконата не е само слика на човек што некогаш живеел, туку на некој кому ќе побарате помош и кому ќе му верувате. Свети Николај Чудотворец е поврзан со безброј приказни за исцелување и разни чуда. Тој само знае како да ги исполни желбите на луѓето.

Обично него го молат за:

 • Бременост и свадба
 • Да се ​​ослободите од алкохолизмот и другите штетни навики
 • За успешни проекти, полагање испити и унапредување

Света Троица
Иконата стана позната меѓу христијаните по своите чудотворни способности. Честопати луѓето што се молат на оваа икона се во многу тешки ситуации и имаат големи тешкотии.

Тие обично се молат за:

 • Надеж и верба
 • Простување на гревовите и ослободување од црни и опсесивни мисли и магија
 • За помош при пронаоѓање на вистинскиот пат.

Добро е да ја ставите оваа икона во близина на влезната врата за да ја заштитите целата куќа од зли сили. Ако ова не е можно, тогаш можете да ја поставите на источниот ѕид, заедно со други икони.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!