КЛУЧEВИ НА МАСА, ПОВИКУВААТ НА БЕДА: Ако среќата ве оставила, ставете една работа под тепих и ќе дојдат пари во куќата!

Ако се препнете преку десната нога, тоа значи дека неволјата е близу…

Многу народни верувања за внесување среќа и богатство во домот кои се применуваат и денес. Еве некои до кои многумина се придржуваат, за да донесат просперитет во својот дом.

 • За се во животот да помине без проблеми, почекајте ја младата месечина и поместете го мебелот низ вашата куќа.
 • Никогаш не фрлајте полуизедени парчиња леб ако не сакате да ја изгубите среќата. Парчиња леб, дури и скапани и исушени, не треба да се фрлаат, инаку богатството ќе ја напушти куќата. Подобро да се хранат животните или птиците.
 • Ако среќата ве оставила, треба да полиете сол на сите прозорски прагови во куќата. И нека лаже додека не се врати среќата. После тоа, ќе треба да ја изметите солта (не смеете да ја допирате со раце), да ја ставите во кеса и да ја однесете подалеку од куќата, каде што ќе ја закопате.
 • Ако некому си кажал за твојата среќа, треба трипати да чукнеш нешто дрвено и трипати да плукаш преку левото рамо за да не чуе ѓаволот;
 • Ако се препнете преку десната нога, тоа значи дека неволјата е близу. За да го избегнете, треба три пати да ја газите десната нога на земја и да кажете: „Оди во земјата на неволја, подалеку од мене“. Ако се сопнете преку левата нога, тоа ветува среќа.
 • Ако паричната среќа ве оставила, ставете мала количина мов под тепихот во вашата куќа, парите ќе почнат да доаѓаат. Задолжување и позајмување, како и броење пари е можно само до пладне. Ако го направите тоа навечер, тогаш нема да имате пари.
 • Ако сакате некому да подарите паричник, задолжително ставете сметка или паричка во него – тогаш вашиот подарок ќе му донесе добро на личноста на која ќе му го дадете, а парите ќе се најдат во неговиот паричник. Да, и вашата благосостојба ќе расте.
 • По зајдисонце не е препорачливо да префрлате пари од рака на рака, во спротивно може да станете посиромашни. Подобро е да ги ставите парите на маса или дури да ги фрлите на подот, за да ги подигне тој што ќе му ги дадете.

  Не треба да ставате клучеви или капа на масата, или да седите на маса – ова значи сиромаштија.

  - Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!