Кога Бог ја создавал жената, ја направил со една грешка!

3 ХОРОСКОПСКИ ЗНАЦИ кои ќе БЛЕСКААТ од среќа до 2025 година: Сите врати ќе им бидат отворени

Веќе пишувавме на кои знаци среќата ќе им се насмевнува до крајот на оваа година, а денес дознаваме кого ќе наградуваат ѕвездите во следните...

Утре се МЛАДЕНЦИ: Ако сакате да имате УСПЕШЕН брак, мора да ги почитувате ОВИЕ обичаи

Денешниот голем празник е посветен на брачните парови. Нашата православна црква и нејзините верници денес го слават големиот црковен празник Свети 40 Севастиски маченици,...

Баба Ванѓа: за да се заштитите од уроци и лоши очи, чувајте го ова во вашата куќа

Пророчицата од Петрич ги посочи токму овие материјални работи...

Кога Бог ја создавал жената, ја направил со една грешка! Кога Бог ја создавал жената, кај него дошол еден ангел и го прашал: – Зoшто се трудиш толку многу?

А Госпоод му одговорил: – Има много нешта, кои треба да ги направам за да биде како што треба. Жената треба да биде брза, но во исто време треба да се движи грациозно. Да има само две раце,а сепак да може да прегрне неколку деца истовремено .

Треба да умее да ги прегрне така, што ќе им помине секоја болка– и на удреното колено и на повредената душа. Треба да ги излекува со гушкање дури и кога самата таа е болна, и да работи по 18 часа секојдневно.

Ангелот се зачудил: – Но тоа е невoзможно. Какo ќе го направиш сето тоа за еден ден? Одложи го за попосле.
– Не, не можам, му рекол Господ. – Треба да ја завршам денеска. Жената ќе биде мојата најсакана творба!
Ангелот се заинтересирал и се приближил одблиску да ја види жената и воскликнал: – Господе, па таа толку е кревка и нежна!

– Да, така е, но јас ја направив и многу силна. Никој не може да си претстави колку таа може да издржи и да носи на своите плеќи. Можеби изгледа кревка и ранлива, но во неа има огромна моќ.
– А ќе може ли да мисли? – прашал Ангелот.
– О, се разбира! Не само што ќе може да мисли, туку ќе знае и како да те убеди!, -се насмеал Господ.

Ангелот пак се доближил и го допрел лицето на жената. – Ааа, сепак има грешка… Зошто образот ѝ е мокар?
– Не, тоа не е грешка . Тоа се солзи, – рекол Бог.
– Тие ќе ја изразуваат нејзината мака, љубов, нејзината осаменост,, страдања и гордоста..

Ангелот бил одушевен: – Господe, ова навистина е идеално суштество! Ти на се си мислел. Жената навистина е чудесна ! И толку прекрасна…
Господ тогаш рекол : – О, да. Во неа има сила, на која ќе и завидат сите суштества на земјата. Таа ќе може да се смее, и кога ѝ се плаче и кога ѝ е тешко. И ќе биде способна да помага на другите, кога таа најмногу има потреба од помош…

Ангелот занемел, а Господ тажно воздивнал: – Но има нешто, кое јас не можам да ѝ го дадам. Нешто што зависи само од неа и ако таа не успее да го поправи, ќе ѝ го уништи целиот живот. А тоа е што таа не си ја знае сопствената цена.

будистичка приказна

АКТУЕЛНО

Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот

Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот…Ниту една земја на светот...

Германски нобеловец го запрепасти светот: Ракот се добива од овие две намирници

Истражувањата довело до заклучок дека две намирници можат да имаат значително влијание врз создавањето на канцерогени материи во човечкото тело. Германскиот научник и добитник на...

ДОКТОРКА ОД БРЗА ПОМОШ ПРЕДУПРЕДУВА! Сите што го правите ОВА сте во голема опасност, застанете денес!

Стефановиќ советува дека во најтоплиот дел од денот, од 10,00 до 14,00 часот, кој не мора, да не излегува од дома, а освен вода,...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

3 ХОРОСКОПСКИ ЗНАЦИ кои ќе БЛЕСКААТ од среќа до 2025 година: Сите врати ќе им бидат отворени

Веќе пишувавме на кои знаци среќата ќе им се насмевнува до крајот на оваа година, а денес дознаваме кого ќе наградуваат ѕвездите во следните...

Утре се МЛАДЕНЦИ: Ако сакате да имате УСПЕШЕН брак, мора да ги почитувате ОВИЕ обичаи

Денешниот голем празник е посветен на брачните парови. Нашата православна црква и нејзините верници денес го слават големиот црковен празник Свети 40 Севастиски маченици,...
error: Содржината е заклучена!