Кога го чистите домот, задолжително фрлете ги овие работи: Внесуваат несреќа, црпат пари, го спречуваат успехот!

Како да ја исчистите куќата од лоша енергија – овие работи задолжително фрлете ги кога чистите!

За време на чистењето на домот фокусирајте се да се ослободите од сите оние работи кои привлекуваат негативна енергија, а тоа се најчесто предмети кои повеќе не ви служат, немаат добри емоции во вас или се скршени и оштетени.

Тие негативно влијаат на енергијата во домот, можат да привлечат несреќа и да го блокираат напредокот, успехот и радоста. Следниот пат кога ќе го исчистите домот, задолжително исфрлете ги овие работи од дома:

1. Оштетени садови
Сите предмети во вашата кујна треба да бидат недопрени. Ако користите стар оштетен сет за чај, но сте сокриле нов и убав во плакарот, вие негирате успех и среќа. Не го одложувајте вашиот реален живот за утре! Користете нова покривка за маса или нов комплет јадења и уживајте во овој живот! Не чекајте гостите да уживаат во работите што самите сте си ги дозволиле.

2. Облека која не ви се допаѓа
Облеката треба да биде функционална и удобна. Но, ако работите станаа несакани и само зафаќаат простор во плакарот, време е да се збогувате со нив. Ако се во добра состојба, однесете ги во добротворни цели или дајте ги некому.

3. Подароци кои не донесоа радост
Да, тоа се случува. Глупави фигурини, чудни привезоци, ковчези, слики и многу повеќе, кои ни ги подаруваат нашите најблиски, често не ни се допаѓаат, туку само ни ја одземаат виталната енергија. Слободно избркајте ги од дома. Секоја работа во куќата треба да предизвикува внатрешна среќа и задоволство. Стремете се кон тоа.

4. Празни шишиња и тегли
Домаќинките сакаат да ги чуваат за секој случај. Дозволено е да се чуваат неколку празни тегли во плакарот, кои можат да бидат корисни во секојдневниот живот. Но, не покривајте половина од балконот. Празни лименки и шишиња крадат енергија и го цицаат позитивното – носат нешто празно и безживотно.

5. Стари свеќи
Според фенг шуи, огнот согорува негативна енергија во домот. Затоа свеќите кои се палат секогаш прават да се чувствуваме удобно и безбедно. Но, на половина изгорена свеќа треба да се гледа како на отпад што треба да се рециклира или да се замени со нови свеќи.

6. Скршено огледало
Според древните верувања, огледалото е многу моќен проводник на енергија. Многумина го сметаат за „прозорец“ кон другиот свет. Дали уживате да ја гледате вашата скршена слика? Малку веројатно. Заменете го скршеното огледало што е можно поскоро за да избегнете негативна енергија во вашиот дом.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!