КОНЕЧНО И КАЈ НАС: Евтина куќа која се гради за ЕДЕН ДЕН – квадрат чини 190 евра

Изградба на куќа за само еден ден е сон за секој домаќин! Овој сон е лесно остварлив, бидејќи таквата технологија веќе е измислена и со години се применува во Канада, САД и Рудија.

Станува збор за градежни панели кои веќе имаат вградена изолација, димензиите се прават по нарачка и се склопуваат за еден ден. Материјалот е евтин, бидејќи во конструкцијата има и стиропор, па не се работи дополнителна изолација.

Плочите се состојат од изолационен материјал во сендвич помеѓу две цврсти облоги, а во изградбата меѓусебно се поврзуваат со дрвени греди.. Цената е околу 190 евра по квадрат, тоа значи дека за 10.000 евра може да се направи куќа од 50 квадрати.

Бидејќи нема бетонски работи, како ни спори валкани работи, куќата се составува буквално за еден ден.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!