Крадец провалил во куќа на старица: Рекла три збора и го натерала да трча толку брзо колку што ќе го носат нозете!

Крадците често се насочени кон постари и послаби луѓе.

Тие се идеален плен бидејќи изгледаат немоќни. Сепак, крадците често погрешно се проценуваат. Така, една 93-годишна жена од Лонг Ајленд решила да ја сврти историјата во своја полза.

Приказната започнала кога добила повик од некој кој рекол дека е нејзин внук. „Знаев дека е вистински измамник… Знаев само дека нема да ме изневерува“. Измамникот и рекол дека бил уапсен поради возење во пијана состојба.

„Почна да ме вика бабо, а јас немам внук да возам, па знаев дека е измама.
„Му реков дека имам пари во куќата и претпоставив дека нема да дојде по нив, но сепак беше алчен“.

Кога нејзиниот „внук“ дошол да ги собере парите, таа му дала еден куп хартиени листови во плик. Постарата жена веќе повикала полиција која само чекала. Кога измамникот се оддалечил, полицијата го уапсила. И наскоро беше откриен неговиот вистински идентитет.

93-годишна жена нема да дозволи да и крадеш“, прокоментира на крајот.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!