Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот

Морничав СНОБИЗАМ МЕЃУ ДЕЦАТА: Девојка во ПРВО одделение е принудена да покаже дали нејзините „ПАТИКИ“ се ОРИГИНАЛНИ, а момчето го нарекуваат СИРОМАШНО затоа што...

Ако има некоја реченица што ме полудуваше кога растев, тоа е онаа познатата што не постоеше во мое време , а зборуваме за периодот...

Штипска, Кратовска или Велешка: Kоја е права пастрмајлија?

Да одиш во Штип, Кратово или Велес, а да не пробаш од нивниот специјалитет исто како и да не си бил таму. Станува збор...

Светот ќе им се сврти наопаку: во 2023 година овој ЗНАК ќе добие огромно БОГАТСТВО, другите исто така може да ГО ОЧЕКУВААТ ОВА!

Според астролозите овие знаци ги очекуваат големи животни промени во наредната година...

Кога Бог ја создавал жената, ја направил со една грешка!

Кога Бог ја создавал жената, ја направил со една грешка! Кога Бог ја создавал жената, кај него дошол еден ангел и го прашал: –...

Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот…Ниту една земја на светот нема да ги избегне негативните ефекти на климатските промени, но најсиромашните жители ќе бидат најтешко погодени.

Глобалната климатска криза ќе исели повеќе од милијарда луѓе од своите домови во наредните 30 години, а еколошките катастрофи ќе доведат до масовни миграции и големи вооружени конфликти, покажува новото истражување. Регистерот за еколошки закани, кој го составил Институтот за економија и мир од Сиднеј, проценил дека до милијарда и 200 милиони луѓе пирум светот ќе бидат иселени од своите домови до 2050. година.

Ниту една земја на светот нема да ги избегне негативните ефекти на климатската криза, но најсиромашните жители ќе бидат најтешко погодени. “Еколошките закани и климатските промени претставуваат сериозни предизвици во глобалниот развој и мир. Најсиромашните земји соочени со еколошките крахови се поподложни да искусат социјални немири, политичка нестабилност, социјална делба и фрагментација, како и економски крахови”, се наведува во извештајот.

Користените податоци се превземени од меѓународни организации, помеѓу останатите и Обединетите нации, како и претходни истражувања кои ги спровел сиднејскиот институт. Користејќи ги тие податоци, тие пресметале дека најголемите закани се растот на бројот на жители, недостатокот на вода, несигурност во снабдувањето со храна, суши, поплави, циклони, растечките температури и нивото на морето.

Утврдено е дека повеќе од милијарда луѓе живеат во 31 држава, кои се означени како земји со ниска издржливост кога се во прашање еколошките промени.Најранливи делови од светот се субсахарска Африка, јужна Азија, Средниот исток и северна Африка, пишува Објектив.

АКТУЕЛНО

Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот

Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот…Ниту една земја на светот...

Германски нобеловец го запрепасти светот: Ракот се добива од овие две намирници

Истражувањата довело до заклучок дека две намирници можат да имаат значително влијание врз создавањето на канцерогени материи во човечкото тело. Германскиот научник и добитник на...

ДОКТОРКА ОД БРЗА ПОМОШ ПРЕДУПРЕДУВА! Сите што го правите ОВА сте во голема опасност, застанете денес!

Стефановиќ советува дека во најтоплиот дел од денот, од 10,00 до 14,00 часот, кој не мора, да не излегува од дома, а освен вода,...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Морничав СНОБИЗАМ МЕЃУ ДЕЦАТА: Девојка во ПРВО одделение е принудена да покаже дали нејзините „ПАТИКИ“ се ОРИГИНАЛНИ, а момчето го нарекуваат СИРОМАШНО затоа што...

Ако има некоја реченица што ме полудуваше кога растев, тоа е онаа познатата што не постоеше во мое време , а зборуваме за периодот...

Штипска, Кратовска или Велешка: Kоја е права пастрмајлија?

Да одиш во Штип, Кратово или Велес, а да не пробаш од нивниот специјалитет исто како и да не си бил таму. Станува збор...
error: Содржината е заклучена!