Манастир од 1611 година се затвора: главната монахиња се вљубила

Италијански манастир отворен во средниот век го најави своето затворање откако главната монахиња се вљубила.

Манастирот во италијанската општина Сансеполкро, потекнува од 1611 година. Во него во овој миг има три монахињи, сите помлади од 18 години.

Главната сестра Марија Тереза (40)  ја прекинала врската со мажот, но сепак останува на одлуката да го напушти манастирот.

– Она поради што страдам ќе ме обележи за цел живот и ќе ми биде тешко во иднина да имам каква било врска со црквата, изјави таа.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!