Маснотиите повеќе нема да се собираат во вашата машина за садови – применете го овој трик

Повременото користење на програмата со висока температура ќе го подобри нивото на хигиена во машината, велат стручњаците, затоа што само врелата вода вистински ги отстранува маснотиите кои се насобираат во неа.

Покрај тој месечен ритуал, треба да се држите до „еко“ програмата за миење садови, затоа што таа, и покрај тоа што подолго трае, е поделотворна од другите. Исто така, немојте да се заморувате со рачно миење на садовите пред да ги ставите во машината затоа што на тој начин трошите многу вода.

Сепак, отстранувајте ги остатоците од храна од нив пред да ги ставите во машината. Исто така, не ја вклучувајте машината за миење садови само кога таа е целосно полна.

Садовите наредете ги така што меѓу нив ќе има доволно простор за млазот вода да допре до секој сад, а препорачливо е да ги користите и средствата за миење садови кои ви ги предлага самиот производител на машината.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!