Младоженецот на свадбата објавил дека сака некоја друга, невестата останала во солзи!

Џеферсон и Џесика се португалски пар кој емногу заљубен. Така што на денот на нивната свадба имало многу солзи. Но тоа што предизвикало вистинска поплава од солзи било изразувањето на љубовта. Само што тоа не било наменето кон невестата, туку кон нејзината осумгодишна ќерка.

Во најголем дел на свадбата се се врти околу невестат и младженецот. Но, на нивната свадба учествувала една посебна дама – ќерката на Џесика, Џована. А Џеферсон имал големо изненадување за не а и нејзината мајка!

Младоженецот изјавил љубов По читањето на заветот кој го напишала Џесика, Џеферсон се свртел кон Џована. На сите им дал дознаење дека заљубил само во Џесика, туку и во „Џи“. Неговото животно ветување било за двете.

Џеферсон се спуштил на колена пред девојчето и навел се тоа што ја прави посебна.

– Ако од Господ би молежел било што да побарам, тоа би било тебе да те имам за ќерка. Ќе бидам најгорд татко на светот кога би можел да имам така убава, интелигнетна и образована ќерка како што си ти, и кажал Џеферсон на девојчето.

Тое прексрасни зборови предизвикале среќа и солзи на лицето на Џована. Тогаш Џеферсон пред Господ понизно изјавил дека ја зима Џована за своја ќерка и дека така и ќе ја сака.

– Исто така ти ја давам љубовта, својата љубов и ветувам дека ќе внимавам на тебе, дека секогаш ќе те чувам и дека нема да дозволам да ти се случи нешто лошо, се зарекол. Неговите зборови очигледно допреле до сите присутни во црквата затоа што сиите ги бршеле очите од солзи!

Потоа малата „Џи“ земала микрофон и во солзи ја изразила својата радост и благодарност што го има Џеферсон за татко. А ако до тогаш имало некој со суви очи, ова било момент кога и тие почнале да се борат со солзите.

За цела среќа, снимателот успеал да ја сними секоја преубава секонда од овој момент. Ако не разбирате португалски нема да можете да гразберете неговите солзи. но ниаков превод не е потребен за да ги почувствувате искрените емоции.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!