Молете се на Бога пред спиење, бидејќи Тој не заборава да ве разбуди наутро

Секој ден е дар од Бога! Животот без молитва е празен – му недостасува најважното нешто; таков живот е површен живот, без вистинско значење, без длабочина: живот што е исполнет само со видливи работи и идеи.

Во будизмот, исламот, католицизмот, православието и хиндуизмот, верниците се учат да ги бројат молитвите што ги изговараат со бројаници.

Молитвата е највисокото занимање на човечкиот ум; состојбата на чистота стекната за време на молитвата е највисока состојба; тоа е натприродна посветеност на Бога за време на молитвата.

Но, молитвата не е само барање. Тоа е исто така благодарност и пофалба на Бога за целата добрина и милост кон нас.

Тој нè сака и има добар план за нас. Наше е да го исполниме неговиот план. Ние секогаш треба да бидеме благодарни за сите благослови што Тој ни ги дава. За здравје, живот, храна на маса, покрив над главата.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!