МОЛИТВАТА НА ВОЈНИКОТ: Ќе ве натера да размислите подобро за животот и СЕ околу вас…

ВОЈНИЧКА МОЛИТВА
Му се молев на Бога за сила и ме направи слаб, ЗА да бидам скромен и смирен.
Го молев за негова помош, да можам да направам големи дела, тој ме направи мал за да правам добри дела.

Се молев за богатство и раскош, да можам да бидам среќен и безгрижен. Тој ме направи сиромашен, да бидам мудар, независен и слободен.
Се молев за сите работи на овој свет да можам да уживам во животот. И тој ми даде живот да се радувам на работите во светот.

Не добив ништо од тоа што го побарав, но го добив сето она што беше добро за мене.
Мојата молитва беше против мене одговорена. Затоа што сум благословен човек меѓу сите луѓе.

Непознат војник во Американската граѓанска војна

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!