Молитвата што ќе Ви ја врати украдената енергија

Има моменти кога се чувствуваме како некој да ни ја испил целата енергија.

Тешко ни е да се концентрираме, нашиот ум е куц и дури е можно да се чувствуваме како да сме во „мозочна магла“. Оваа состојба не спречува да ги правиме работите што ги сакаме и навистина да бидеме себеси.

Понекогаш оваа состојба е преродена од замор, недостаток на сон или зафатен распоред. Но, понекогаш тоа се случува без очигледна причина, што не збунува уште повеќе. Во овој случај, можеме да зборуваме за духовна енергија што сме ја потрошиле или што ни е одземена, сакајќи или неволно, од луѓе или настани.

За жал, не можеме секогаш да се заштитиме од овие напади, но постои едноставно решение: молитва за враќање на енергијата. Но, пред да преминеме на тоа, сакаме да истакнеме дека треба да сфатите дека вашиот живот и енергија се ваша одговорност и поседување.

Доколку е потребно, кажете го гласно неколку пати на ден, напишете го на лист хартија или во дневник, снимете го вашиот глас и слушајте ја снимката. Мора да ја почувствувате оваа вистина во вашите коски.

Предупредување: откако ќе ја повикате енергијата назад, веројатно е дека некои од луѓето што ја точеле (намерно или не) ќе ве побараат . Нивното тело и дух чувствуваат дека некој ја влече, дури и ако не се свесни за тоа.

Ова може да ви помогне да процените и да одлучите кого ќе оставите близу до вас. Верувајте на својата интуиција.
Молитва за враќање на енергијата
„Ја повикувам целата енергија назад кон себе. Се ослободувам од потребата другите да ме гледаат на одреден начин.

Веќе не сум достапен енергетски, емотивно или ментално за да го прифатам она што тие мислат, од што имаат потреба или што чувствуваат другите, и им се доверувам дека ќе можат да ги чувствуваат сопствените чувства и да бидат одговорни за сопствените потреби.

Верувам дека јас сум господар на мојот сопствен свет и на овој начин преземам целосна одговорност да се почитувам себеси, моите визии и потребите на моето тело. Веќе не танцувам танц на задоволство или добрина.

Мојата енергија, моето тело, моите емоции, моите граници, мојата радост, моето лекување, мојот избор – сето ова е моја одговорност и ја прифаќам оваа одговорност со почит.

Знам дека сум доволно способна. Верувам дека другите се способни да се лечат без да ги спасувам, да се грижам за нив или да им угодувам. Верувам во сопствената способност да не се чувствувам непријатно кога другите се вознемирени, ми наметнуваат проекции или сакаат да им дадам повеќе отколку што можам.

Верувам во мојата независност и можам да изберам кој, што и како да ја користи мојата енергија во тој момент. Верувам во себе дека можам да ги слушам вибрациите околу мене и да го направам мојот избор откако ќе слушнам. Верувам во себе дека ќе закрепнам, дури и откако ќе згрешам.

Ја повикувам мојата енергија од сите што ја држат во заробеништво и ја ослободувам туѓата енергија поврзана со мене, назад кон својот сопственик. Ова е мојата слобода. Амин “.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!