Молитва за спас за секоја прилика: Кажете ги овие зборови, демоните бегаат од нив!

Оваа молитва има голема сила и е од голема помош за човек кој е во неволја. Секогаш треба да се споменува Божјото име и често да му се заблагодаруваме за сета негова добрина, а не само кога ќе западнеме во неволја.

Молитвата која ги истерува сите зли сили е молитвата кон светиот крст. Таа има голема сила и е од голема помош за човек кој е во неволја! Молитва кон Светиот Крст – Слава на Господа, Чесниот Твој Крст

Нека Бог воскресне и Неговите непријатели нека се распрснат, а оние што Го мразат нека бегаат од Неговото Лице. Нека исчезнат како што исчезнува чадот, како што се топи восокот во огнената куќа; па нека загинат ѓаволите пред лицето на оние кои Го љубат Бога и се засенени од знакот на крстот и кои радосно велат:

Радувај се, преподобен и животворен Крсту Господов, што ги гониш ѓаволите со силата на нашиот Господ Исус Христос, кој беше распнат врз тебе, кој слезе во пеколот и ја сотре силата на ѓаволот, и кој нам не дарува со тебе, Светиот Свој Крст, за прогон на секој противник.

О, преподобен и животворен Крсту Господов, помогни ми секогаш со Светиот Владетел, Дева Богородица и со сите светители засекогаш.

Амин!

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!