Молитва од само два збора, ќе Ве заштити од три деструктивни чувства

ВЕРНИЦИТЕ ДЕНЕСКА ПРОСЛАВУВААТ ГОЛЕМ ПРАЗНИК! Моштите на овој светител се чудотворни и денес задолжително изговорете ја оваа молитва

Македонската православна црква и нејзините верници денеска го празнуваат Светиот свештеномаченик Тимотеј, епископ Пруски. Заради големата душевна чистота од Бога доби дар на чудотворство...

Бог секогаш има план за Вас: Кога работите не Ви идат од рака, треба да се сетите на ова!

Кога работите не одат како што сакате, секогаш знајте дека Господ има план за вас. Ако му верувате, Тој ќе ви даде големи подароци! Еднаш...

Зошто ни се остварува желбата кога тоа најмалку го очекуваме: Бог секогаш сè прави со намера!

Многу ослободувачко искуство е кога можеш да живееш живот со став, без очекувања. Кога имате очекувања, имате однапред замислени идеи за тоа какви треба да...

ПРИКАЗНА ЗА ЖЕНА КОЈА НЕ МОЖЕШЕ ДА ЗАПАЛИ СВЕЌА – ДАЛИ МОЛИТВИТЕ ЌЕ СЕ ИСПОЛНАТ: На сите ќе донесе 3 важни лекции за животот!

Кога веруваме дека ќе биде добро, навистина ќе биде така – приказна која носи важни животни лекции! За молитвата, верата и исполнувањето на желбите… Понекогаш...

ФОТО: Денес има 62 година и работи како секретарка- Како изгледа Пипи Долгиот Чорап која од 8 годишна возраст стана ТВ икона

Актерката Ингер Нилсон ја глумеше позната Пипи Долгиот Чорап и истоимениот филм и серија, кои беа емитувани во 1969 и 1970 година. Легендарната приказна за...

Постои молитва што има моментален ефект. Таа има таква моќна сила што кога нејзина помош побараат луѓето кои станале жртви на едно од трите штетни чувства (страсти): гнев, завист, гордост, таа секогаш им помага.

Гнев
Гневот делува на личност како алкохол. Гневниот човек ги губи умот, самоконтролата, способноста трезвено да ја процени ситуацијата. Крвта му се крева во главата, лицето му поцрвенува, крвниот притисок опасно му се зголемува, заканувајќи му се со срцев удар, мозочен удар, па дури и смрт.

Завист
Зависта, како чад од тутун, продира во човекот и постепено, речиси незабележливо, го уништува неговиот мозок, кардиоваскуларниот систем, нервниот систем, внимателно подготвувајќи ја својата жртва за болна смрт „Завидливиот“, вели Јован Златоуст, „својата среќа ја гледа во туѓата беда и својата благосостојба во несреќата на другите“, но кога тоа не се случи, тој доживува страшна душевна болка, што доведува до тешки медицински последици.

Гордост
Гордоста на ангелите кои се оддалечиле од светлината ги претвора во ангели на темнината. Гордоста им прави нешто слично на луѓето, а како дрога им ги обезличува душата и месото. Зависниците постојано треба да се „наполнат“ за да не колабираат. Така, на гордите секогаш им требаат „посебни средства“, потврдувајќи ја нивната ексклузивност и „светост“.

Гордите добиваат пристап до овие специјални средства, воздигнувајќи се себеси и, кога е можно, понижувајќи ги другите со паѓање во неврастенички состојби блиски до шизофренија. Нема апчиња за трите болести споменати погоре, но постои сигурен и докажан лек со векови, а тоа е молитвата:

“Господи помилуј.” 
А ако чувствувате наплив на гнев, завист или гордост во себе, тогаш зауздајте го јазикот, разладете го умот и гласно или тивко читајте ја оваа кратка, но спасоносна за вас молитва: „Господи, помилуј“, додека страстите не ви се оладат. Ако не го направите ова, не се борите со гневот, зависта и гордоста, тие ќе ви го уништат здравјето и ќе ви ја уништат душата.

“Господи помилуј.”

АКТУЕЛНО

Се појави новата баба Ванѓа на Балканот – кај Марина се чека по три дена за сеанса

Илјадници луѓе од цел Балкан секојдневно пристигнуваат во селото Мијајлица кај Бојник, недалеку од Лесковац, со надеж дека ќе ги прегледа извесна Марина, за...

Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот

Луѓето ќе бегаат од своите домови, не чека мрачен период: Експертите предупредија на катастрофата која му се заканува на светот…Ниту една земја на светот...

Германски нобеловец го запрепасти светот: Ракот се добива од овие две намирници

Истражувањата довело до заклучок дека две намирници можат да имаат значително влијание врз создавањето на канцерогени материи во човечкото тело. Германскиот научник и добитник на...

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ВЕРНИЦИТЕ ДЕНЕСКА ПРОСЛАВУВААТ ГОЛЕМ ПРАЗНИК! Моштите на овој светител се чудотворни и денес задолжително изговорете ја оваа молитва

Македонската православна црква и нејзините верници денеска го празнуваат Светиот свештеномаченик Тимотеј, епископ Пруски. Заради големата душевна чистота од Бога доби дар на чудотворство...

Бог секогаш има план за Вас: Кога работите не Ви идат од рака, треба да се сетите на ова!

Кога работите не одат како што сакате, секогаш знајте дека Господ има план за вас. Ако му верувате, Тој ќе ви даде големи подароци! Еднаш...

Зошто ни се остварува желбата кога тоа најмалку го очекуваме: Бог секогаш сè прави со намера!

Многу ослободувачко искуство е кога можеш да живееш живот со став, без очекувања. Кога имате очекувања, имате однапред замислени идеи за тоа какви треба да...
error: Содржината е заклучена!