Моќна молитва на Индиски свештеник: Не чекајте старост да го разберете ова

Немојте ова да го сфатите дури кога ќе остарите – Моќна молитва која може да ви го промени животот…

За да не го трошите животот залудно обидувајќи се да го промените целиот свет, попрво прифатете ја мудрата молитва од приказната на Антони де Мел, индиски свештеник, језуит, психотерапевт и духовен учител.

Суфиската приказна за Бајазид
Суфи Бајазид го рекол ова за себе: „Во мојата младост бев револуционер и целата моја молитва кон Бога беше „Господи, дај ми сила да го променам светот“.

Како што се приближував до средната возраст и сфатив дека половина од мојот живот помина без да сменам ниту една душа, ја променив мојата молитва во:

„Господи, дај ми милост да ги променам сите што доаѓаат во контакт со мене. Само моето семејство и пријателите. и јас ќе бидам задоволен“.

Сега кога остарев и моите денови се избројани, мојата единствена молитва е: „Господи, дај ми милост да се променам“. Да се ​​молев за тоа од почетокот, немаше за ништо да си го потрошам својот живот.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!