Му ја даде картичката на бездомник: По неколку минути на видеото се гледа колку пари извадил бездомникот

Дали би му ја дале својата платежна картичка со пин кодот на некој бездомник? Најголемиот дел најверојатно нема, но сепак овој Британец не размислува така!

Сето тоа го документирал со снимка, на која се гледа младиот човек како седи во градината на едно кафуле навечер. Му се доближува човек со брада во тенирки и после краток разговор, младото момче му покажува дека сè е во ред.

Според коментарите на Фејсбук, бездомникот Кевин му дава парче хартија и го изговара зборот „потврда“. Момчето ја зема потврдата, а брадестиот човек му покажува банкнота од 20 фунти и потоа се ракуваат.

Видеото е објавено вчера и веќе има 115.000 прегледи. Во описот е наведено дека гостинот му ја дал на бездомникот платежната картичка со пинот и му рекол да земе пари за себе.

- Advertisement -

АКТУЕЛНО

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

error: Содржината е заклучена!